MOPAN Suceava

Turbocam România, producător local din județul Mureș, poate concura acum pe piața internațională de turbine ca urmare a unei finanțări primite prin Planul de investiții pentru Europa, o inițiativă a Uniunii Europene destinată sporirii investițiilor și stimulării creșterii economice pe termen lung.

Angela Cristea, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România a declarat: “Turbocam România este un exemplu de succes – o companie locală a folosit oportunitățile oferite de fondurile europene pentru a se poziționa global cu produse cu valoare adăugată “Made in Romania”.

Sorin Ignat, director general Turbocam România: „Piața de componente pentru turbine este una foarte competitivă, iar finanțarea primită prin Planul de investiții pentru Europa ne-a facilitat accesul la colaborări cu mari producători internaționali și, implicit, dezvoltarea activității noastre locale. Fondată în anul 2008, compania noastră a crescut constant atingând la finele anului 2017 o cifră de afaceri de 4 milioane de euro. Produsele realizate de noi ajung în toate colțurile lumii, de la comunități rurale din Suedia, în sate din Africa sau metropole din SUA.”

Cu sprijinul finanțării europene în valoare de 144 000 EUR prin programul COSME (Programul european pentru IMM-uri) și un credit la termen pentru IMM-uri de aceeași valoare, oferit prin Planul de Investiții pentru Europa, compania Turbocam România și-a extins producția, având acum posibilitatea de a exporta nu doar componente de înaltă tehnologie ci și ansambluri integrate pentru piața internațională de turbine. Compania din Sântana de Mureș a devenit astfel exportator de ansambluri și sub-ansambluri integrate de înaltă calitate „made in Romania” la companii din industria auto, energetică (producție de centrale electrice pe gaz sau aburi) sau aeronautică.

Impactul social Turbocam România

Evoluția afacerii a permis implicarea Turbocam România și în proiecte sociale, principalul obiectiv în acest moment fiind susținerea unui program dezvoltat împreună cu Fundația Coming Home. Proiectul vizează persoanele fără adăpost sau copiii fără părinți ajunși la 18 ani și care nu mai pot sta în centre de plasament. Turbocam Romania a cumpărat o casă în care a pus bazele unei mici afaceri sociale, prin intermediul căreia euro-paleți uzați sunt transformați în produse de design sau mobilier.

Despre planul de investiții pentru Europa #InvestEU

Planul de investiții pentru Europa are trei piloni: Fondul european pentru investiții strategice (FEIS); Platforma europeană de consiliere în materie de investiții și Portalul european pentru proiecte de investiții. Fondul european pentru investiții strategice (FEIS) este pilonul central și urmărește să remedieze lipsa de investiții indusă de criza economică și financiară și să repornească motorul dezvoltării economice in Europa.

Informații suplimentare

Site-ul Planului de investiții: ultimele știri și rezultate privind FEIS

Site-ul BEI privind FEIS: lista completă a proiectelor finanțate din FEIS și procedura de solicitare a finanțării

Notă de informare: Prelungirea Fondului european pentru investiții strategice (FEIS) – Întrebări frecvente

Fișă informativă: FEIS 2?

Consiliere în materie de investiții: asistență tehnică pentru promotorii de proiecte și întreprinderile mici

Portalul pentru proiecte: serviciu gratuit care vizează să pună în legătură oportunitățile de investiții și investitorii

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava