Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministrul Educației și Cercetãrii, Monica Anisie, a organizat astăzio videoconferințã cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți.

Ministerul a transmis că potrivit art.1 al Hotãrârii nr. 6 a Consiliului Național pentru Situații Speciale de Urgențã (CNSSU), „se aprobã suspendarea cursurilor din toate unitãțile de învãțãmânt preuniversitar începând cu data de 11 martie 2020 pânã în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației”. Aceastã mãsurã este una preventivã, care nu are la bazã considerente de ordin medical.

De asemenea, Ministerul Educației și Cercetãrii face urmãtoarele precizãri:

  • Simulãrile pentru Evaluarea Naționalã, examenul de Bacalaureat, dar și diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amâna pânã la o datã care va fi comunicatã ulterior.
  • Înscrierea pentru clasa pregãtitoare se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o sãptãmânã, dupã deschiderea școlilor. Totodatã, și activitatea de evaluare  psihosomaticã pentru clasa pregãtitoare se va amâna pânã dupã reluarea cursurilor.
  • Consiliile de Administrație ale unitãților de învãțãmânt vor decide modalitatea legalã de recuperare a procesului educațional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020.
  • Ministerul Educației și Cercetãrii încurajeazã realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar dacã ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menține comunicarea între elevi și cadrele didactice.
  • Toate activitãțile extrașcolare sunt și acestea anulate pânã la o datã care va fi comunicatã ulterior.
  • Activitãțile din cadrul programului „Școalã dupã școalã” (afterschool) care funcționeazã în unitãțile de învãțãmânt de stat sau particulare se vor suspenda pe aceastã perioadã.

De asemenea, conform hotãrârii CNSSU, programele de studii privind schimbul de experiențã, respectiv stagiile de practicã în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare se suspendã pânã la data de 31.03.2020, dacã nu au fost începute anterior datei adoptãrii prezentei hotãrâri (nr.6/09.03.2020).

În cadrul videoconferinței de astãzi, Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetãrii, a solicitat inspectorilor generali și inspectorilor generali adjuncți sã existe o informare și o comunicare continuã între cadrele didactice, pãrinți și elevi. Este foarte important ca în aceastã perioadã în care cursurile sunt suspendate, elevii sã nu se expunã în spațiile aglomerate.

Menționãm cã numãrul elevilor afectați de suspendarea cursurilor este de aproximativ trei milioane.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava