MOPAN Suceava

Turiștii care petrec Sărbătorile Pascale în Bucovina vor putea participa la mai multe evenimente organizate în această perioadă.  Vicepreședintele Consiliului Județean, Niculai Barbă, le transmit tuturor invitația să petreacă o minivacanță deosebită și binemeritată în Bucovina, prima de care se pot bucura după ridicarea restricțiilor pandemice.  Conform datelor CNIPT, la începutul săptămânii gradul de ocupare era, în medie, 75% la pensiunile din județ, cu o tendință de creștere în aceste zile. Peste medie se înregistrează un grad de ocupare între 90 și 100% în sate, la Putna și în localitățile cu mănăstiri UNESCO. ”Și in acest an, Lumina Sfântă va ajunge în bisericile și mănăstirile din județ.  Pe lângă participarea la slujba de Înviere, turiștii pot să participe la diverse evenimente organizate în județ. În zona rurală se păstrează tradițiile, iar în toate zilele de Paști turiștii vor putea participa la diferite evenimente, iar unele pensiuni organizează diverse acțiuni legate de sărbătorile pascale. De asemenea, se pot face și plimbări prin județ unde peisajele au început sa ne ofere deja aspect de primăvară deși în zonele înalte mai e zăpadă. Tot în aceste zile funcționează și mocănița Huțulca de la Moldovița astfel  că turiștii pot să-și rezerve o zi pentru această experiență”, a spus Niculai Barbă.

El a arătat că la biserica din Muzeul Satului va fi oficiată o slujbă religioasă, va fi o prezentare de coșuri pascale, se va organiza și un concert de toacă și clopote, precum și un spectacol cu Maria Buză și Taraful George Pătrașcu.

”Am avut recent și o întâlnire cu echipele Salvamont la Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc care au început pregătirile pe primăvară-vară. Deși vremea e frumoasă, sunt zone unde este în continuare zăpadă și este de preferat ca turiștii să țină cont de recomandările Salvamont”, a mai spus Barbă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava