Concert pascal
MOPAN Suceava

Evenimentele de Ziua Naţională a României au scos în stradă peste 20.000 de suceveni care au fost prezenţi în zona centrală a municipiului Suceava unde au participat la parada militară, la spectacolele folclorice şi la aprinderea luminilor în bradul de Crăciun. Este bilanţul făcut de autorităţi în cadrul unei şedinţe operative cu toi cei implicaţi în organizarea Zilei Naţionale şi prezentat public într-o conferinţă de presă de prefectul Florin Sinescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor şi primarul Ion Lungu. Şeful administraţiei judeţene a ţinut să le mulţumească celor care au ales să-şi petreacă ziua de 1 decembrie în stradă arătând că s-a simţit foarte mândru că este român. „M-am simţit foarte mândru ieri că sunt român şi cred că aşa au simţit şi cei prezenţi. Pe ansamblu partea de paradă militară plus partea a doua a evenimentelor derulată pe esplanada Casei de Cultură au reunit peste 20.000 de suceveni. Nu ştiu exact dacă toţi au fost unici dar ştim că seara la aprinderea luminilor în brad au fost peste 10.000 iar la parada militară au fost peste 8.500. Mulţumesc foarte mult celor care au ales să-şi petreacă Ziua Naţională în stradă. A fost un moment absolut impresionant şi mă bucur că a ieşit bine deşi au fost foarte multe disfuncţionalităţi, foarte multe instituţii implicate.
Azi am tras concluzii cu partenerii implicaţi în aceste acţiuni şi am stabilit ca data viitoare să ne organizăm mai bine astfel încât astfel de evenimente să fie făcute ireproşabil”, a declarat Nechifor.

Prefectul a apreciat munca de echipă depusă pentru organizarea evenimentelor

La rândul său prefectul Florin Sinescu a apreciat munca de echipă care a fost depusă pentru organizarea evenimentului mulţumind în mod deosebit celor din Divizia 81 Bistriţa care au venit cu tehnica de luptă la parada militară de la Suceava. „A fost o muncă de echipă care a creionat evenimentul de 1 decembrie. Aceeaşi echipă a organizat şi evenimentul din 28 noiembrie. Din punctul nostru de vedere evenimentele au fost organizate foarte bine şi cred că sucevenii au apreciat acest lucru. Ne-am întâlnit în şedinţă să vedem ce nu a fost bine şi să încercăm să remediem aceste lucruri. În trafic au fost 90 de poliţişti şi jandarmi care au asigurat ordinea şi liniştea publică. Important este că nu am avut nici un eveniment rutier”, a spus Sinescu. Primarul Ion Lungu, a mulţumit de asemenea sucevenilor care au participat la evenimentele din centrul oraşului subliniind că a fost cea mai frumoasă zi de 1 decembrie sărbătorită vreodată la Suceava. „Sigur ne-a ajutat şi Dumnezeu că a fost o zi superbă. Au fost evenimente inedite dar când te uiţi în urmă lucrurile se pot face şi mai bine. Cred că am căpătat experienţă şi la anul le vom face mai bine, mai profesionist”, a spus Lungu. El a anunţat că pe 6 decembrie se va inaugura Târgul de Crăciun pe esplanada din centrul municipiului Suceava care va fi deschis până pe 10 decembrie iar pe 30 de decembrie va avea loc în Centru parada obiceiurilor şi datinilor de Anul Nou. Revelionul, a spus primarul, se va ţine tot în parcarea Iulius Mall ca şi anul trecut. „Au fost propuneri să facem Revelionul în Centru dar am considerat că nu este oportun pentru că există riscul să se distrugă ce am construit noi acolo şi ar fi păcat de munca şi de banii sucevenilor”, a mai spus Lungu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava