Concert pascal
MOPAN Suceava

Un simplu accesoriu precum ochelarii, îți pot transforma aspectul. Cu toții ne dorim o pereche bună de rame în momentul în care ne aflăm în postura de a utiliza lentile care ne îmunătățesc vederea.

Clarfon rămâne un factor în a ridica calitatea vieții oamenilor şi prin prisma ochelarilor de vedere tocmai pentru că vederea reprezintă unul dintre cele mai importante simțuri de care un om beneficiază. Tot mai mulți oameni au probleme de vedere și poartă ochelari sau lentile de contact. Conform unei statistici a Consiliului European de Optometrie și Optică, în 2017 o medie de 48% din populația Europei purta ochelari de vedere. Cel mai mare procent se înregistra în Slovacia, cu 85%, iar cel mai mic în Croația, cu 15% din populație. România se află sub media europeană, 45% din populația țării noastre purtând ochelari, conform acestei statistici. Lentilele de contact sunt mai puțin populare decât ochelarii de vedere și sunt folosite mai ales pentru activități sportive.

Deși acest instrument medical este extrem de utilizat în zilele noastre, este cert faptul că necesitatea de îmbunătățire a vederii nu este o afecțiune de actualitate ci această deficiență a acuității vizuale îşi are rădăcinile încă din antichitate.

În Europa, dispozitivele optice utilizate pentru îmbunătățirea vederii au apărut în urmă cu aproximativ 700 de ani. De atunci s-au perfecţionat constant până la forma și tehnologiile avansate din prezent.

Eruditul și astronomul arab Ibn al-Heitam (aprox. 965-1040 după Hr.) a fost primul care a menționat că lentilele șlefuite le pot veni în ajutorul celor care suferă de tulburări de vedere. Cu toate acestea, ideea lui de a folosi părți ale unei sfere din sticlă pentru mărire optică a fost pusă în practică cu mulți ani mai târziu.

De la sticla utilizată de erudiții vremii până în momentul de față când ochelarii de vedere au devenit un accesoriu este clar că a fost un drum lung și anevoios.

Ochelarii purtați și în ziua de azi au apărut la începutul secolului al XVIII-lea. Problema cu mijloacele vizuale de la aceea vreme a fost faptul, că nu erau comode: alunecau în jos sau se puteau ține pe loc doar cu mare dificultate și astfel erau agasante.

Tehnologia a evoluat, de asemenea ochelarii obținând diverse aspecte și capacități.

Chiar dacă în momentul de față calitatea ochelarilor de vedere este la un alt nivel, echipa Clarfon nu se oprește aici.

Ne dorim pentru tine să fim inspirație, motiv pentru care la noi ai posibilitatea să atașezi lentilei de care ai nevoie o ramă potrivită fizionomiei tale. Purtarea unei perechi de ochelari nu trebuie sa fie doar o necesitate, tu poți alege să porți ochelarii cu stil.

Vino la Clarfon să îți testezi gratuit vederea și beneficiază de 50% REDUCERE la orice tip de rame!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava