Concert pascal
MOPAN Suceava

Execuţia bugetului judeţului Suceava pe acest an a fost aspru criticată de liderul grupului PNL din Consiliul Judeţean Suceava, Ilie Vasile, acesta apreciind că proiecţia bugetară a fost făcută prost. Criticile au fost formulate în şedinţa deliberativului judeţean de luni, 28 decembrie. Consilierii judeţeni au aprobat proiectul privind execuţia bugetelor judeţului Suceava la data de 15 decembrie 2015 rezultând la partea de venituri o execuţie de 76,65% iar la partea de cheltuieli o execuţie de 66,67%.

„Cred că proiecţia bugetară pe anul 2015 a fost făcută prost. De ce spun asta? Ne-am planificat la venituri 536 de milioane de lei şi am făcut 411 adică o execuţie de 76%. Ne-am programat la cheltuieli 547 de milioane de lei şi a am făcut plăţi de 365 de milioane adică 66%. Adică doar de o treime din ceea ce ne-am planificat. Iar dacă ne uităm la ce s-a întâmplat cu proiectele la nivelul judeţului Suceava sumele primite de la UE trebuiau să fie de 121 de milioane de lei şi s-au primit doar 35 adică 29%. De asemenea dacă ne uităm la secţiunea de dezvoltare în ansamblul trebuia să avem prevederi de 234 de milioane de lei şi s-au făcut plăţi de 90 de milioane adică doar 38%. Vă daţi seama că la nivelul acesta toate proiectele care sunt în dezvoltare au stagnat sau au dat înapoi. Trebuie făcute o serie de clarificări pentru ca noi trebuie să luăm deciziile în cunoştinţă de cauză şi în interesul judeţului nostru. A face investiţii de 66% sau la secţiunea de dezvoltare de 38% sau sume primite de la UE de 29% din ceea ce ne-am programat reprezintă un lucru foarte grav pentru dezvoltarea judeţului Suceava”, a declarat Ilie Vasile.

Proiectul aprobat luni de consilierii judeţeni arată că la data de 15 decembrie 2015 se înregistrează un excedent la buget în sumă de 45,7 milioane de lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava