MOPAN Suceava

Guvernul a stabilit, în ședința de astăzi, un set de principii în vederea prioritizării cheltuirii banilor publici, în special în ceea ce privește cheltuielile de capital, urmând ca fondurile cu această destinație să fie direcționate cu prioritate către proiectele care sunt aproape de execuție, a anunțat premierul Mihai-Răzvan Ungureanu.  ”Acele proiecte care sunt într-un grad de finalizare redusă sau care abia au fost începute, nu sunt prioritare”, a declarat șeful Executivului.

La rândul său, ministrul Finanțelor Publice, Bogdan Drăgoi, a precizat că, prin bugetul pe 2012, se alocă aproape 6,6% din PIB cheltuielilor de capital. S-a decis ca aceşti bani să fie redirecţionaţi către proiectele care au efect imediat, care pot fi finalizate. Economiile – pentru că din această prioritizare vor reieşi nişte economii -, vor fi direcţionate către proiectele cu impact direct asupra cetăţenilor”,a declarat ministrul Finanțelor Publice.

Ministrul Bogdan Drăgoi a subliniat că procesul de prioritizare a cheltuirii banilor publici nu va afecta fondurile dedicate cofinanţării necesare pentru atragerea celor 6 miliarde de euro pe care Guvernul și-a propus să-i atragă din fonduri europene, în 2012.

După cum bine ştiţi, cele 6 miliarde de euro reprezintă prioritatea numărul unu a bugetului. Acest proces de prioritizare a cheltuirii banilor publici nu va afecta banii dedicaţi cofinanţării necesare ca să atragem cele 6 miliarde de euro. Sunt două procese care vor merge în paralel”, a precizat Bogdan Drăgoi.

 

 

Biroul de presă

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava