MOPAN Suceava

Runda a XIV-a a Ligii Naționale de handbal masculin a adus pentru CSU Suceava un adversar extrem de dificil, ocupanta locului secund în clasament, Potaissa Turda. Iubitorii handbalului sucevean au venit în număr destul de mare sâmbătă 25 ianuarie în sala LPS în dorința de a-i susține pe tinerii lor favoriți.

Meciul a avut două reprize total diferite, prima în care gazdele au evoluat foarte slab, cea de-a doua în care și-au dat seama că oaspeții nu sunt danezi sau francezi, ci de-ai noștri cu defectele lor. Partida ar fi fost mult mai frumoasă dacă nu ar fi fost stricat de cuplul de arbitri bucureștean, Manea – Iliescu. Cei doi cavaleri ai fluierului, cu fizicuri deosebit de ”robuste”, cu mișcări de ”gazelă” au luat decizii care dintre care mai anapoda enervând pe toată lumea. Poate că FRH ar trebui să fie mai atentă la testele fizice și pishice al arbitrilor din Liga Națională.

Oricum, cum a evoluat scorul nu s-a pus nicio secundă problema învingătoarei, Potaissa Turda impunînd-se cu 26-24 în fața sucevenilor.

CSU Suceava a avut prima șansă să deschidă scorul, dar Panait în loc să mai facă doi metri și să se apropie de poarta clujenilor, a aruncat fără pregătire și a ratat. Oaspeții au profitat și au preluat conducerea pe tabela de marcaj și nu au mai cedat-o până la final. A fost 4-1, 7-3 și apoi 15-9 la pauză, deși elevii antrenorului Răzvan Bernicu au fost și doar la două goluri diferență. Ecartul de șase goluri în favoarea celor de la Potaissa Turda nu s-a datorat evoluției lor extraordinare, ba chiar oaspeții au dat impresia că joacă la ”relanti”, ci evoluției modeste a handbaliștilor suceveni. În apărare s-a jucat slab, în atac s-au găsit cu greu soluții, iar portarul Spiridon nu a prins o zi bună.

După pauză, deși oaspeții și-au păstrat în general avantajul, sucevenii au jucat cu mult mai multă atitudine și inspirație. Ciubotariu și-a găsit flerul său inconfundabil pe extremă, Bahan nu a greșit de la 7 metri, iar portarul Vasile Tcaciuc a apărat câteva mingi grele. În aceste condiții CSU Suceava s-a apropiat periculos de Potaissa Turda. Din păcate, chiar atunci când trebuia să fie mai lucizi, sucevenii au ratat și Potaissa Turda a câștigat cu 26-24. De menționat faptul că la oaspeți au jucat și foștii echipieri al formației sucevene, Dediu, Adomnicăi și Bursuc, iar echipa din Turda a avut un singur portar, în timp ce de la suceveni au lipsit Roșu și Neniță.

Pentru CSU Suceava mai urmează în această săptămână două meciuri grele în campionat, joi pe terenul celor de la Poli Timișoara și apoi duminică acasă cu CS Caraș Severin. În ceea ce privește punctul ”teribil”, cel de la meciul cu Știința Bacău din cauza unei eventuale suspendări, el este încă în litigiu între Comisia de Competiții și cea de Memorii, ”bâlbâiala” celor două foruri de la FRH fiind jenantă. Oricum, sucevenii au spus că vor merge până la TAS pentru că au dreptate. Meciul cu Poli Timișoara ar putea fi pus sub semnul întrebării pentru că CSU Suceava poate cu greu să străbată toată țara pe viscolul din aceste zile.

CSU Suceava: Spiridon, V. Tcaciuc – Bahan (9 goluri), Ciubotariu (5), Burlacu (4), Târzioru (2), Petrea (2), Panait (1), Dumitraș (1), Sandu, Eros, I. Tcaciuc, Olariu, Lăzurcă, Lețu.

Potaissa Turda: Coman, Szopka – Dediu (8 goluri), Pavel (4), Savic (4), Lazăr (3), Câmpan (3), Bursuc (2), Ștef (1), Adomnicăi (1), Țigănașu, Marian, Alisie.

Rezultate consemnate în etapa a XIV-a a Ligii Naționale de handbal masculin:

Pandurii Tg.Jiu – HCM Baia Mare      24-22

Dinamo – CS Caraș Severin    21-20

CSU Suceava – Potaissa Turda           24-26

Steaua – Poli Timișoara                      33-26

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava