Concert pascal
MOPAN Suceava

Chiar din a treia etapă a sezonului competițional 2015-2016 al seriei A de handbal masculin, CSU Suceava a avut parte de derbiul cu principala favorită la promovare, HC Dobrogea Sud, beneficiara ”testamentară” a campioanei României HCM Constanța. Față în față în partida de ieri din sala LPS s-au aflat, de o parte, tinerețea și dorința de afirmare, pe de altă parte experiența și știința jocului. Înainte de fluierul de început al meciului s-a șinut un moment de reculegere în memoria profesorului Dumitru Bernicu, unul din mentorii și promotorii handbalului sucevean.

După un început bun al constănțenilor, în minutul 10 scorul fiind egal, 4-4, a urmat o perioadă de grație a sucevenilor în care Gabi Burlacu a demonstrat capacitățile de care beneficiază, tabela de marcaj ajungând la 7-5 în favoarea CSU. Timp de două minute, jucătorii echipei gazdă au fost parcă hipnotizați de ”veteranii” dobrogeni care au marcat de patru ori la rând! La pauză, scorul partidei dintre CSU Suceava și HC Dobrogea Sud a fost 15-16, ambii portari, V.Tcaciuc de la gazde și mai ales Rudi Stănescu, de la oaspeți fiind la înălțime.

Elevii antrenorului Răzvan Bernicu nu au debutat prea fericit în repriza secundă și au perimis constănțenilor să preia controlul ”ostilităților”. Gazdele nu au mai găsit drumul spre gol și HC Dobrogea Sud a fost în control practic în ultimele 30 de minute de joc. Au fost momente în care CSU Suceava a dat senzația că poate reveni, dar tinerii studenți suceveni s-au pripit și nu au știut să gestioneze momentele în care au fost în avantaj pe teren.

În pofida unor momente mai încinse, jocul a fost fair-play, experiența oaspeților și mai ales cea a portarului Rudi Stănescu a făcut diferența. Scorul final al meciului CSU Suceava – HC Dobrogea Sud a fost 29-33, gruparea oaspete având un lot extrem de valoros care, în mod normal, va ”defila” în Divizia A. Pentru CSU Suceava urmează un nou meci de 10 puncte, cu CSSM Bacău, în deplasare.

CSU Suceava: V.Tcaciuc, Spiridon – Preda (3), Olariu (3), Baican (4), Costea (1), Alexa, Vele (3), Velea, Aldica (1), Petrea (1), Bursuc (5), Burlacu (8).

HC Dobrogea Sud: Stănescu – Toma (2), Buricea (5), Subțirică (4), Vujadinovic (5), Rakcevic (6), Cutura (7), Săulescu, Anghelovscki (3).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava