Concert pascal
MOPAN Suceava

Cea de-a 33-a ediție a Festivalului Internațional „Întâlniri Bucovinene” a debutat, astăzi, la Câmpulung Moldovenesc. Fără restricțiile din trecut din perioada pandemiei de coronavirus, evenimentul a adus în fața turiștilor și câmpulungenilor zeci de formații folclorice din România, Polonia, Ungaria, Republica Moldova și din Ucraina. Ca la fiecare ediție, festivalul a debutat cu parada portului popular, bulevardul principal din municipiu fiind invadat de culoarea porturilor populare și de veselia participanților din cele cinci țări. Parada a fost deschisă de buciumașii din Câmpulung, urmați de gospodari veniți cu mai mulți câini ciobănești și de trăsurile și căruțele pline cu oameni îmbrăcați în costume populare. După parada de pe străzile municipiului, formațiile participante au fost întâmpinate pe platoul central din Câmpulung Moldovenesc de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur și de primarul Mihăiță Negură. În fața acestora și a publicului prezent, fiecare formație participantă a susținut un scurt moment artistic.

A urmat apoi deschiderea oficială a festivalului, primarul Mihăiță Negură salutând prezența tuturor formațiilor care au venit la ediția aceasta a Festivalului Internațional „Întâlniri Bucovinene”.

Invitat să ia cuvântul, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut, în primul rând, să-i salute pe oaspeții veniți din Ucraina. „Dragii mei. E și bucurie e și tristețe. Eu nu știu limba ucraineană, dar am văzut câteva formații din Ucraina care au cântat astăzi despre copiii lor de pe front, pe care îi îngroapă în fiecare zi. Salut prezența în Bucovina aici la Câmpulung Moldovenesc a reprezentanților din țărilor vecine. E mare tristețe. Dar noi vă suntem alături și suntem solidari cu voi. Vă așteptăm în drumul pornit spre Uniunea Europeană și ne bucurăm că ne putem vedea la un eveniment de excepție. Salutăm și Polonia, reprezentanții veniți din Slovacia, din Moldova și din celelalte țări”, a spus Flutur.

Gheorghe Flutur: „Mă bucur că putem să punem în valoarea portul popular, tradițiile, obiceiurile autentice din țările noastre”

El a adăugat că îl bucură faptul că la un astfel de eveniment poate fi pus în valoarea portul popular din întreaga Bucovină. „Dragii mei câmpulungeni. Am făcut o pauză cu acest eveniment și nu din cauza noastră, din cauza pandemiei. Mă bucur că ne revedem. Mă bucur că putem să punem în valoarea portul popular, tradițiile, obiceiurile autentice din țările noastre. Doamne, ce a însemnat Bucovina asta! Dumneavoastră vedeți? Că o găsiți la noi în România și în Ucraina și în Slovacia și în Polonia. Bucovina e o stare de spirit Bucovina”, a precizat președintele CJ Suceava. De asemenea, el a adresat o invitație către suceveni și turiști să participe la evenimentele care vor avea loc vara aceasta în județ.

„Aș vrea să vă invit în perioada următoare la câteva evenimente mari care se întâmplă în județul Suceava. Duminica viitoare lansăm la Pârteștii de Sus programul <Nunta în Bucovina>. Un proiect pe care l-am filmat anul trecut, nunta de acum 70 de ani din Bucovina, pe care o vom transmite pe toată mass media. Este ceva extraordinar. Și vă invit să veniți cei care vă faceți timp, pe 31 iulie, la Pârteștii de Sus pentru că vreau să încurajez pensiunile să facă nunți tradiționale. Apoi, pe 15 august urcăm pe Rarău, la Sărbătoarea Muntelui. Vom avea un spectacol foarte frumos pe Rarău. Mai ales că zilele acestea deschidem noul drum pe Izvorul Alb. S-a terminat și așa cum v-am promis este gata în câteva zile. Îi dăm drumul și de Sfânta Marie vă așteptăm sus la Sărbătoarea muntelui. Apoi ne întâlnim la Hora de la Prislop, pe 21 august. Deci avem multe evenimente frumoase. Vă invit pentru că merită să ne mai descrețim și frunțile. Și zona asta a Bucovinei are posibilitate. Uitați-vă că turiștii vin să vadă autenticul, să vadă frumosul. De aia îndemnul meu este să țineți la Bucovina și la aceste evenimente superbe. Felicitări primăriei de la Câmpulung Moldovenesc și domnului Primar Mihăiță Negură”, a spus Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava