Concert pascal
MOPAN Suceava

Biblioteca Judeteana I.G.Sbiera si Academia Libera de Grafica Paula Salar- Suceava, va invita la Expozitia de grafica, pictura, caricatura „Lumea mea, o portocala”, a micutei artiste Iris Costan – 9 ani

Vernisajul va avea loc maine, vineri, 28 februarie, ora 12.00, la Galeriile Bibliotecii

Formata si indrumata de mine, de la varsta de 6 ani, Iris Costan, prezinta in expozitia sa, 21 de lucrari de dimensiuni mari, in tehnici si abordari diferite. Complexitatea spiritului sau atat de daruit, isi pune in valoare structura creativa, in abordari pline de imaginatie, in  armonioase impletiri de elemente fantastice si reale, de simboluri si metafore inedite, in atingeri pline de umorul si surasul senin al copilariei, dar si in indraznete compozitii abstracte,  Invatand atat tehnicile graficii alb-negru dar si pe cele ale rezolvarilor  cromatice in fine nuantari, foloseste expresivitatea liniei, punctului, petei, vibratia hasurii, dar si tusa libera si curajoasa a penelului sau energic si incarcat de culori vii.

Subiectele abordate sunt cele ale unei lumi imaginare, in compozitii plastice complexe, cu elemente aflate in corelatii inedite, cu personaje surprinse in miscare, cu chipuri ce exprima stari sufletesti variate.   Umorul sau transpare in idei legate de numeroasele aspecte ale vietii cotidiene: varsta a treia si tineretea vesnica a unui batranel ce joaca sotron, copilul citind ziarul cu seriozitatea unui adult, lenea unui angajat la biroul sau, intr-o zi de lucru, puiul care devine sfant fiind gatit, sanatatea laptelui direct de la sursa, timpul vremurilor actuale ce pare bolnav, scurgerea mult prea rapida a timpului vietii, privirea rostogolita a unui om cu ochii in forma de zaruri, copacul care face ciori, teme ecologice, dar si legate de copilaria mult prea plina de ispite ale micutilor zilelor noastre.
Confirmarile legate de calea sa artistica au aparut inca de la aceasta varsta frageda. Primeste Marele Premiu la Concursul National cu profil plastic si expozitia ,, Olimpiada in imaginatia copiilor” ( noiembrie 2012), fiind invitata alaturi de mine la festivitatea de decernare a premiilor, de catre Comitetul Olimpic Roman, la Bucuresti. In acest context onorant am fost felicitati direct de foruri nationale si internationale de profil, pentru calitatea artistica deosebita a lucrarilor trimise in cadrul competitiei. Participa cu lucrarile sale la saloane nationale si internationale cu profil plastic, primind diplome.( Japonia, Polonia).
Micuta artista da dovada de aptitudini artistice remarcabile. Este eleva mea si la Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu- Suceava, in clasa a-III-a, cu profil muzica si plastica, studiind vioara cu doamna profesor Julei Claudina. Obtine si in acest domeniu succese, la concursuri de interpretare instrumentala si vocala, dar si la teorie si solfegii. Sufletul sau, asemeni unui cristal cu multe fatete minunate, ne lasa sa ne bucuram adesea si de talentul sau actoricesc. Toate sunt plamadite unic si irepetabil in intreaga sa manifestare de copil senin, cu o inteligenta aparte si un suflet receptiv , de mare sensibilitate.
Expozitia este un eveniment al bucuriei sale de copil si pentru ca e dublat de apropiata sarbatoare a implinirii unei noi varste, 10 ani, pe 1 Martie.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava