Concert pascal
MOPAN Suceava

Între 3 și 24 iulie, la Muzeul de Istorie din Suceava va putea fi vizionată expoziția foto „Comorile României”. Vernisajul va avea loc marți, 3 iulie, la ora 15.00. Expoziţia este realizată de artistul fotograf băimărean Ilie Tudorel și este dedicată Centenarului Marii Uniri și Anului European al Patrimoniului Cultural. Potrivit Muzeului Bucovinei, expoziţia „Comorile României” prezintă în 71 de lucrări de artă fotografică înrămate, din care unele de mari dimensiuni, monumente sau situri arheologice aflate în patrimoniul mondial UNESCO: fortăreţe dacice din Munţii Orăştie, biserici de lemn din Maramureş, biserici pictate din nordul Moldovei, sate cu biserici fortificate din centrul Transilvaniei, centrul istoric al oraşului Sighişoara şi Mănăstirea Hurezi. În imagini sînt prezentate şi locuri din patrimoniul natural UNESCO, printre care Delta Dunării și pădurile primare şi bătrîne de fag din Carpaţi.

PREZENTARE – Activitate artistică ILIE  TUDOREL – Baia Mare

Ilie Tudorel este un artist fotograf din Baia Mare, judeţul Maramureş, România, născut în 9 octombrie 1961 la Ardud, judeţul Satu Mare, România. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici (U.A.P.) sucursala Baia Mare şi al Asociaţiei Internaţionale „Euro Foto Art”. Este preşedinte al Clubului Foto-Video din cadrul O.N.G. Asociaţia „Millennium” din Baia Mare.

Artistul a fost prezent în 83 de expoziţii de arta fotografică, din care 35 de expoziţii personale şi 48 expoziţii de grup în diverse aşezaminte de cultură din România, Belgia, China, Polonia, Ungaria şi Ucraina. Aceasta intensă activitate expoziţională a fost reflectată în numeroase publicaţii scrise din ţară şi din strainătate precum şi în presa on-line. În anul 2015 a primit „Premiul de Excelenţă ” acordat de revista „Gazeta de Maramureş ”.

Fotografiile sale au fost publicate în albumele de arta fotografică „Stilul de viaţa european în Transilvania de Nord”, „Fotoetnografica”, „Dialog…”, revistele de cultura „Familia Română”, „Cetatea Literară”, „Porţile Nordului”, revista internaţionala de turism „ BeTUI ” şi saptamanalul „Zi de Zi– Oradea & Bihor”, albumul turistic CAREI precum şi în numeroase carţi .

Începând din anul 2011 a desfaşurat o intensă activitate în mediul on-line, unde a înfiinţat canalul video https://www.youtube.com/user/maramuresguide, ce are ca scop promovarea zonei Maramureşului prin videoclipuri. Din 2013 a înfiinţat blog-ul de fotografie www.tudorphotoblog.blogspot.com

ce are ca scop promovarea mesajului fotografic în actul de cultură şi promovarea României,Transilvaniei şi Maramureşului în lume. Fotografiile prezentate au o calitate deosebită (HD) şi subiectele conţin un înalt nivel de informaţie. Tot din anul 2013 şi-a intensificat activitatea în domeniul artei fotografice. A susţinut mai multe stagii de pregătire fotografică în domeniul fotografiei de arhitectură şi în domeniul fotografiei de natură şi peisaj la Academia Photo Romania. A participat la 3 tabere de creaţie în domeniul artei fotografice („Fotoetnografica” Ediţia a XII-a şi Ediţia a XIII-a şi tabăra internaţională „EuroPhotoCamp-2014”).

În prezent lucrează la proiectele personale de artă fotografică pe care le-a iniţiat : – Proiectul fotografic „Momente Astrale”– expoziţie itinerantă ;

  • Proiectul fotografic „Viaţa în Transilvania de Nord”- expoziţie itinerantă ;
  • Proiectul „Simboluri Astrale în arhitectura şi arta tradiţională maramureşană” si proiectul „Semnele Ceriului ”– expoziţii itinerante ;

–    Proiectele „Comorile  României ” şi „Zestrea Vie Românească ”-expo.

De asemenea a iniţiat şi continua proiectele internaţionale de artă fotografică :

  • Proiectul „Maramureş – Oameni şi Locuri ” – expoziţie int. itinerantă ;
  • Proiectul „EuroPhotoCamp” – organizare tabere int. de artă fotografică.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava