Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri, 7 decembrie, orele 12:00, în Aula „George Emil Palade“, Facultatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași va avea loc deschiderea expoziției de pictură, grafică și obiect „Vivat Academia”.
Expoziţia care va putea fi vizitată timp de o lună, reunește 20 de lucrări de pictură, grafică și obiect, semnate de șase artiști: Alexandru Antonescu, Crinela Antonescu, Christian Paraschiv, Mircea Roman, Mihai Sârbulescu, Victoria Zidaru  și este inclusă în suita de manifestări științifice şi culturale „Zilele UMF“, pentru a marca 137 de ani de la înființarea instituției de învățământ superior medical.
Evenimentul expozițional „Vivat Academia”, aflat deja la a treia ediție din acest an (octombrie expoziție UMF “Carol Davila” București, noiembrie expoziție UMF  „Victor Babeș” Timișoara), este organizat în cadrul Artiști Contemporani Români în Instituții de Învățământ Superior, un program al Proiectului Cultural Contemporanii, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” și realizat cu sprijinul partenerului principal al programului, Synevo România.
În deschiderea expoziției au luat cuvântul: Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu, Rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași și Maria Pașc, Curatorul Expoziției.
“Synevo România își exprimă deosebita încântare de a sprijini expozițiile și evenimentele organizate în cadrul proiectului „Contemporanii” pe întreg parcursul anului 2016 și, cu atât mai mult, încurajează̆ promovarea artiștilor contemporani în spațiile Universităților de Medicină și Farmacie din București, Timișoara și Iași. Actul medical este o îmbinare între știință și artă, iar Universitățile de Farmacie și Medicină sunt responsabile pentru formarea unor generații întregi de specialiști implicați în lupta pentru excelența actului medical”, a declarat Virgil Ivan, Director General Synevo Români.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava