MOPAN Suceava

Duminică la amiază, la biserica de lemn din Adâncata a fost deschisă expoziţia cu lucrările realizate de copiii care au participat la ediţia de anul acesta a taberei de creaţie „Micii Iconari”. Evenimentul a avut loc în prezenţa preotului paroh Mitu Pascal, organizatorul taberei, a primarului din Adâncata, Viorel Cucu, precum şi a copiilor şi părinţilor acestora. La tabăra de creaţie „Micii Iconari”, ajunsă la a şasea ediţie au participat peste 70 de copiii, care în perioada 4 – 19 iulie, au deprins tainele picturii de icoane, pe lemn sau sticlă. Copiii i-au avut ca şi profesori îndrumători pe Raluca Schipor, Florentina Anastasiu, Daniela Mitu şi Iulia Buraciuc. Evenimentul de duminică de la Adâncata a fost cel de-al doilea vernisaj al expoziţiei, lucrările copiilor fiind expuse pentru prima dată la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Preotul paroh Mitu Pascal a ţinunt să precizeze că vernisajul expoziţiei reprezintă un motiv de bucurie, ţinând să mulţumească tuturor celor care au sprijinit organizarea acestei tabere. „Vreau să mulţumesc părinţilor şi copiilor care au fost alături de noi în această tabără, autorităţilor locale, domnului primar Viorel Cucu, acesta fiind mereu lângă noi şi ne-a sprijinit în organizarea taberei”, a spus preotul Mitu Pascal. El a ţinut să adauge că îl bucură faptul că an de an tot mai mulţi copiii vor să participe la tabăra „Micii Iconari”, anul acesta participanţii având şi posibilitatea de a vedea meşteşugurile populare, în atelierul de creaţie din apropierea bisericii de lemn „Sfântul Dumitru”.

La rândul său, primarul din Adâncata, Viorel Cucu, a declarat că tabăra de creaţie Micii Iconari” a devenit un mijloc de promovare a acestei comune, având în vedere că la ea participă copii din întreg judeţul, iar tot mai multe persoane au început să cunoască şi să promoveze biserica de lemn „Sfântul Dumitru”, care este şi monument istoric. „Am făcut deja demersuri la Consiliul Judeţean Suceava, iar biserica de lemn într-un circuit turistic judeţean. Şi mă bucură faptul că veniţi din întreg judeţul la această tabără, dar şi că ne promovaţi comuna. Datorită talentului dumneavoastră, comuna Adâncata devine din ce în ce mai cunoscută, iar prin acţiune părintelui paroh şi prin ceea ce facem noi, administraţia locală, comuna înfloreşte an de an”, a spus primarul din Adâncata.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava