Muzeul Bucovinei în parteneriat cu Şcoala Gimnazială”Aurelian Stanciu” Salcea, la inițiativa doamnei prof. Marinela Mocanu și cususținerea domnului director, prof. Sorin Gălățeanu, organizează o expoziție cu tema ”Arte și Artefacte în cultura Cucuteni”. Expoziția este inclusă în cadrul proiectului ”Valori naționale, valori locale, valori morale” desfășurat ca temă la Cercul pedagogic al coordonatorilor de programe și proiecte educative școlare și extrașcolare la sfârșitul acestei săptămăni.

Expoziția a fost deschisă vineri, 14 decembrie 2018, la Şcoala Gimnazială”Aurelian Stanciu” Salcea, în prezența elevilor și a profesorilor școlii din Salcea și a invitaților speciali. Expoziția este inclusă într-un program de activități menit să identifice și să promoveze valori ale culturii, personalități și nume de renume și va rămâne expusă până la sfârșitul lunii ianuarie 2019.

Prin tema aleasă, ”Arte și Artefacte în cultura Cucuteni”, „ne propunem familiarizarea elevilor de la Şcoala Gimnazială ”Aurelian Stanciu” Salcea cu Cultura Cucuteni, arta și artefactele din eneolitic și descoperirile arheologice din zona Sucevei. Muzeul Bucovinei și Şcoala Gimnazială ”Aurelian Stanciu” Salcea urmăresc atragerea atenției tinerei generații asupra valorilor istorice naționale și locale ale regiunii în care trăiesc și educarea lor în spiritul cunoașterii valorilor locale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava