Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria municipiului Suceava va plăti de la buget 939.574 lei, respectiv 191.752 euro, ca despăgubiri pentru persoanele fizice și juridice expropriate de terenurile pe care trece ruta alternativă Suceava-Botoșani. Exproprierea teren urilor proprietate privată ce fac obiectul coridorului de expropriere aferent investiției de utilitate publică Ruta alternativa Suceava – Botoșani va fi aprobată în ședința Consiliului Local din această săptămână. Tot atunci se va aproba și li sta cuprinzând terenurile proprietate privata supuse exproprierii, lista proprietarilor și a altor titulari de drepturi reale ale căror terenuri sunt afectate de coridorul de expropriere.

Se aprobă consemnarea sumelor individuale reprezentând plata despăgubirii la dispoziția proprietarilor de imobile individualizați conform l i stei proprietari lor așa cum rezulta din anexa l a prezentul proiect de hotărâre, sume stabilite în baza rapoartelor de evaluare întocmite de un evaluator autorizat.

Sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes local Ruta alternativa Suceava – Botoșani, situate în Suceava conform anexei la prezentul proiect sunt în cuantum total de 939.574 lei respectiv, 191.752 euro sunt alocate de la Bugetul local al municipiului Suceava.

”În momentul actual în municipiul Suceava exista o problema majora de trafic auto în zona comercial ă a orașului, pe strada Calea Unirii , tronsonul cu prins între podul peste râul Suceava și sensul giratoriu Burdujeni. Pentru remedierea acestei prob leme este în curs de realizare o ruta alternativa, o micro-centură spre Botoșani, un drum care sa realizeze legătura dintre Calea Unirii (zona intersecției cu str. Traian Vu ia) și  șoseaua DN29 Suceava – Botoșani. În conformitate cu prevederile legale în vigoare lucrările de construcție, reabilitare și modernizare de drumuri sunt declarate de utilitate publică, motiv pentru care pot fi expropriate bunurile imobile proprietate a persoanelor fizice sau persoanelor juridice, cu sau fără scop lucrativ,  și a oricăror altor entități, precum și cele aflate în proprietatea privată a municipiilor, pe care se realizează lucrări le de utilitate publică de interes local. În vederea realizării obiectivul ui de investiții Ruta alternativa Suceava – Botoșani se impune cu necesitate reali zarea exproprierii unor parcele de teren. Printre etapele procedurii de expropriere se afla și consemnarea sumei individuale aferente reprezentând plata despăgubirii pentru  terenurile care fac parte din coridorul de expropriere și afișarea listei proprietarilor lor.

Valoarea despăgubirii a fost stabilită prin raport de evaluare întocmit pentru fiecare parcelă de teren pe categorie de folosință de către un evaluator autorizat”, se spune în expunerea de motive la proiectul de hotărâre de consiliu local. Lista cu persoanele fizice și juridice care urmează să primească despăgubiri cuprinde 60 de poziții. Terenurile ce urmează să fie expropriate se află pe străzile Cărămidăriei, Energeticianului, Nicolae Cătănescu și Laniște.

Exproprierile de pe ruta alternativă Suceava-Botoșani va costa Primăria Suceava aproximativ 940.000 de lei, 5.7 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.7/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava