Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a participat joi la şedinţa extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă – grupul de suport tehnic pentru protecţia mediului, întrunită la Grăniceşti, acolo unde au fost descoperite mai multe depozite de deşeuri de cauciuc îngropate. Sinescu a precizat că pentru rezolvarea problemelor din această comună, până la data de 25 octombrie 2013, Garda de Mediu va monitoriza eliminarea deşeurilor din cele două perimetre identificate în albia râului Suceava. Tot până la aceeaşi dată, Direcţia de Sănătate Publică Suceava va stabili un perimetru în care vor fi identificate şi monitorizate toate sursele de apă potabilă, urmând a se efectua analize ale apei din fântâni. De asemenea, Agenţia de Protecţia Mediului va notifica societăţile, sub rezerva retragerii autorizaţiei de mediu, în vederea realizării imediate a unei platforme betonate pentru depozitarea, până la transport, a deşeurilor neutilizate în producţie, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava va verifica dacă programul de măsuri dispus pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare este respectat, fiind cunoscut faptul că în acest moment firma funcţionează în baza unui aviz provizoriu.

După şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, autorităţile s-au deplasat în zona afectată unde pe lângă cele două perimetre existente, în care au demarat lucrările de decopertare si eliminare a deşeurilor de cauciuc, au mai fost stabilite încă două perimetre ce urmează a fi verificate, existând suspiciuni pe baza declaraţiilor locuitorilor din zonă că în timp au mai fost depozitate deşeuri.

De asemenea, împreună cu reprezentanţii firmei Supermag membrii comitetului judeţean au vizualizat fluxul tehnologic şi elementele din fabrică care produc pulberea de cauciuc, centrala termică şi sistemul de exhaustare.
„Vom monitoriza atent evoluţia situaţiei din zonă, astfel încât calitatea mediului să fie adusă la normalitate, iar în ce priveşte agentul economic să fie luate toate măsurile ca în cel mai scurt timp să îndeplinească toate condiţiile impuse de lege pentru funcţionare. Am stabilit termene până la care să se realizeze aceste măsuri, pentru că orice agent economic este obligat sa-şi desfăşoare activitatea doar cu respectarea legii”, a declarat Florin Sinescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava