MOPAN Suceava

Sidem Suceava, una dintre cele mai importante companii din judeţ, a împlinit astăzi 15 ani de activitate. La moment aniversar, conducerea companiei a organizat, la sediul din comuna Şcheia, un eveniment special la care au participat ambasadorul Belgiei în România, Thomas Baeckelandt, angajaţi ai firmei, parteneri şi colaboratori, precum şi autorităţi locale, printre invitaţi numărându-se şi preşedintele executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, Lucian Gheorghiu şi prorectorul Universităţii “Ştefan cel Mare”, Mihai Dimian. De precizat că Sidem este o companie din Belgia, fabrica de la Suceava fiind a treia unitate de producţie a acesteia din Europa. SIDEM este o companie privată care dezvoltă, produce şi distribuie o gamă foarte diversă de componente pentru direcţie şi suspensie pentru industria auto. De asemenea, Sidem este cea mai veche marcă de piese auto de pe piaţa europeană.

Evenimentul de aniversare a 15 ani de activitate a fost deschis cu discursul directorul general al companiei, Gwen Verfaillie. Aceasta a amintit că în anul 2011, SIDEM a deschis a treia unitate de producţie din Europa, investiţia fiind făcută pentru creșterea capacității de producție, decizia reprezentând şi o alegere strategică pentru a investi într-o ţară cu o puternică industrie auto. Sidem mai are unităţi de producţie în Belgia şi Ungaria.


„De multe ori sunt întrebată, de ce am ales Suceava, care este practic în colţul României şi de ce nu ne-am dus în Vestul României, în Oradea, Arad, Cluj, în zona Bucureştiului, sau în oraşe mari ca Pitesti sau Ploiesti. Este adevărat că am vizitat mai multe proiecte în România, dar odată ajunşi în Suceava, am fost convinşi că acest oraş este o bijuterie ascunsă pentru că este un oraş mare, cu mai mult de 100.000 de locuitori, cu propria universitate, şi cu o Facultate de Inginerie Mecanică, pentru că are o tradiție industriala prin faimoasa fabrică de rulmenți URB România. Deci pentru SIDEM era oportun să găsească personal calificat, pe termen scurt şi lung. Mai mult, am gasit şi clădirea existentă, în stare buna, ideală pentru producţie și multe posibilităţi de creştere”, a spus Gwen Verfaillie. Ea a arătat că producţia în fabrica de la Suceava a început efectiv în anul 2002, cu doar şase maşini, o linie de producţie şi doar pentru capete de bară şi pivoţi, compania având doar o mica echipă de 17 oameni. „Sunt mandră şi fericită, că majoritatea acestor părinţi fondatori ai fabricii din Suceava sunt încă activi în cadrul companiei”, a subliniat directorul general a Sidem, care a mai adăugat că în anii următori compania a investit în permanentă în mașini noi, fiind adăugate mai multe grupe de produse în linia de producţie, cum ar fi braţe de suspensie, axiali şi stabilizatori.

Gwen Verfaillie a arătat că în momentul de faţă în fabrica Sidem Suceava se produc piese din toate grupele de produse din catalogul companiei.

De precizat că în momentul de faţă Sidem Suceava are parteneri precum Porsche, Ford sau Bosch. „În aceşti 15 ani nu ne-am limitat doar la producție, iar pentru a scurta termenul de proiectare a produselor noi, am crescut capacitatea printr-un departament de proiectare, aici în Suceava. Astăzi doar în departamentul proiectare avem o echipă de 15 ingineri proiectanţi calificaţi. În ceea ce privește gama de produse, am fost mereu în faţa competiţiei. Iar pentru a ne menţine acolo, avem aici o echipă de management al produselor formată din cinci oameni, care sprijină echipa din Belgia”, a declarat Gwen Verfaillie. Ea a precizat că anul 2013 a fost un punct de cotitură pentru compania din Suceava, în acest an fiind integrată forja în procesul de producție, ceea ce înseamnă că în momentul de faţă, în fabrică este controlat tot procesul, de la materia primă la produsul finit. Directorul general al companiei a spus că tot în 2013 s-a asigurată dezvoltarea fabricii din Suceava, prin achiziţionarea unei noi clădiri ceea ce face ca spaţiul ocupat în prezent, de 15.000 mp să poată fi mărit cu încă 20.000 mp, în acelaşi perimetru, dacă va fi nevoie. Gwen Verfaillie a ţinut să precizeze că în prezent în fabrica din Suceava lucrează 270 de persoane, cu o gama largă de competenţe. Ea a declarat că Sidem oferă o varietate de 6.500 de produse, la se adaugă anual aproximativ 300 de produse noi. „Obiectivele SIDEM în general, şi ale fabricii din Suceava, în special, sunt satisfacţia clienţilor, calitate, având ca ţintă zero defecte, flexibilitate, o gamă variată de produse şi producţia proprie. Avem cunoștințele tehnice, experienta, un nume cu vechime încă din anii 30, avem 2 fabrici de producție performante si un centru de distribuție super modern localizat în inima Europei. Avem ceea ce ne trebuie sa întâmpinam cerințele prezente si viitoare ale clienților. Suntem convinși ca putem fi partenerii dvs si pe viitor. Iar astăzi avem plăcerea sa sărbătorim a 15-a aniversare a fabricii noastre din Suceava”, a afirmat directorul general al Sidem.

Tot astăzi, ambasadorul Belgiei în România şi directorul general Gwen Verfaillie le-au înmânat diplome şi medalii de aur celor 10 angajaţi ai fabricii care au lucrat în cadrul firmei din Suceava încă de la înfiinţarea acesteia.

Fabrica Sidem Suceava a împlinit 15 ani de activitate, 5.8 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.8/10 (4 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava