Concert pascal
MOPAN Suceava

CFA Society Romania, membră a CFA Institute (SUA) – asociația profesioniștilor din sectorul investițiilor, a organizat, în anul universitar 2018 – 2019, etapa națională a competiției „CFA Institute Research Challenge”, eveniment aflat la a 7-a ediție.

După o competiție strânsă între șapte echipe de studenți aparținând universităților din România și Republica Moldova, câștigătoare în acest an a fost desemnată echipa Facultății de Finanțe Bănci și Burse de Valori din cadrul ASE București (FABBV). Echipa a fost formată din studenții Andreea Solomon, Robert Grecu, Luca Nicolae și Alexandru Zarnoeanu, îndrumați de Anamaria Ciobanu în calitate de profesor coordonator și de mentorul Andreea Mladin, CFA, voluntar și membră a Asociației CFA Romania.

Competiția locală “CFA Institute Research Challenge” a fost coordonată de Andreea Nica, CFA și Mugur Popescu, CFA – membrii ai Consiliului Director al Asociației CFA Romania.

Mugur Popescu, CFA subliniază faptul că: “Rapoartele și prezentările sunt din ce în ce mai elaborate de la an la an, ceea ce ne dă dovadă că există mulți studenți talentați, care au nevoie de astfel de oportunități să învețe de la practicieni și să aplice cunoștințele dobândite în facultate. Suntem recunoscători profesorilor coordonatori și voluntarilor Asociației CFA Romania, care dedică timpul personal pentru pregătirea studenților și creșterea prestigiului universităților. Ținem pumnii strânși pentru echipa locală, căreia îi dorim să reprezinte cu succes România la faza regională și să se califice pentru etapa finală.”

Andreea Nica, CFA precizează: “Industria de management al investițiilor continuă să evolueze în România, iar generația Y, millennials, prezintă, potrivit unui studiu din 2018 al CFA Institute, particularități care vor defini industria financiară atât din perspectiva angajaților, cât și din perspectiva investitorilor. În deceniile care urmează, generația Y va moșteni 40 trilioane de dolari și o industrie financiară care a intrat într-o eră a fintech și a investițiilor responsabile. Asociația CFA Romania împreună cu mediul universitar, companiile listate și sectorul financiar contribuie la construirea unei generații puternice de profesioniști care au valori diferite, beneficiază de interconexiune digitală și s-au maturizat într-o economie post-criză. Prin intermediul competiției CFA Research Challenge ne dorim ca studenții din România să beneficieze de tot suportul pentru a fi pregătiți să intre în industrie și să o adapteze noilor realități financiare, economice și sociale.”

“Ne bucurăm că Bursa de Valori București, în calitate de companie listată, a atras interesul studenților din competiție. A fi operator de piață și sistem, dar și companie listată în același timp nu este ușor, acest lucru cu siguranță necesitând o analiză detaliată și o muncă asiduă din partea studenților pentru realizarea rapoartelor de companie. În anul în care Bursa lucrează la proiecte strategice de infrastructură și crestere a lichidității, și în care MIFID2 a adus o nouă paradigmă în activitatea de research, le mulțumim echipelor participante în concurs pentru că au ales BVB și CFA Institute pentru susținerea CFA Research Challenge.” a declarat Adrian Tănase, CFA, Director General al Bursei de Valori București.

Echipa studenților de la FABBV din cadrul ASE București va participa la faza regională a competiției “CFA Institute Research Challenge” care se va desfășura în 10-11 aprilie la Zurich în Elveția și, dacă se califică, va merge în finala globală care va avea loc pe 25 aprilie în New York, SUA. La competiția globală participă peste 1.000 de universități din peste 75 de țări.

Competitia “CFA Institute Research Challenge” s-a desfășurat cu suportul și sustinerea CFA Institute și Kaplan.

Despre CFA Society Romania
CFA Society Romania este asociația membră a CFA Institute și, totodată, asociația locală a profesioniștilor în investiții, care are în componență peste 230 membri, majoritatea fiind deținători ai titlului CFA. Obiectivul principal al asociației este de a sprijini dezvoltarea pieței financiare, de a implementa excelența profesională și etică în sectorul financiar românesc.

Despre Competiția “CFA Institute Research Challenge”
„CFA Institute Research Challenge” este o competiție a celor mai prestigioase școli de business internaționale, tematica fiind extrasă din curricula programului CFA, curricula considerată cel mai înalt standard profesional în analiza investițională și cercetarea economică.
Programul competiției se adresează celor mai reprezentative studii de caz, pregătite de către o echipă de studenți, coordonată de către un mentor, deținător al titlului de CFA și un profesor care activează în Universitatea/Facultatea participantă.
Studiul de caz prezentat în cadrul concursului, etapa națională, trebuie să aibă un număr limitat de informații și a fost prezentat succint unui juriu format din reprezentanți ai Asociației CFA Romania.
Cea mai bună prezentare și studiu de caz oferă posibilitatea calificării în etapele următoare la nivel international ale competitiei „CFA Institute Research Challenge”.
Competiția se desfășoară anual sub auspiciile CFA Institute și urmează cele mai bune practici profesionale în cercetarea și analiza investițională așa cum sunt ele cuprinse în portofoliul de cunoștințe profesionale al programului CFA.
Echipele de studenți participanți la competiție au avut oportunitatea să își dezvolte și să își exerseze capacitatea de realizare și prezentare a unui raport propriu de cercetare și analiză investițională, în fața unei audiențe cu abilități academice și profesionale. De asemenea, echipa câștigătoare participă la etapa internațională a competiției.

Despre Bursa de Valori București

Bursa de Valori București (BVB), cea mai importantă instituție a pieței locale de capital, organizează și administrează piețe reglementate de instrumente financiare în conformitate cu standardele europene. BVB a devenit o societate pe acțiuni în 2005 și este listată pe propria piață începând cu iunie 2010.
BVB face parte din indicele BET, indicele blue-chip al pieței de capital din România. Cu toate acestea, compania face parte din alți indici sau indicatori locali care urmăresc tendința burselor listate la nivel global, cum ar fi FTSE / Mondo Visione Exchanges or Dow Jones Global Exchanges.
Bursa de Valori București oferă o alternativă de finanțare atât pentru companiile mature, care pot atrage capital prin intermediul pieței principale, cât și pentru start-up-uri și IMM-uri pentru care a fost creată piața AeRO. În anii 2017 și 2018, IPO-urile cu titluri de capital au totalizat 312,2 milioane euro, în timp ce 14 emisiuni de obligațiuni au atins valoarea de 2,40 miliarde euro.
Conform revizuirii FTSE Russell din septembrie 2018, piața de capital din România a fost menținută pe lista de monitorizare a țărilor pentru o eventuală reclasificare de la statutul de Piață de Frontieră la cel de Piață Emergentă Secundară și este cu un pas mai aproape de obținerea acestei clasificări (din punct de vedere al lichidității). România a fost adăugată pe această listă de monitorizare în septembrie 2016. Criteriul Lichiditate – “lichiditate de piață suficientă pentru a susține investițiile globale semnificative” este singurul criteriu esențial necesar pentru atingerea statutului de Piață Emergentă Secundară. Acest criteriu a fost ridicat cu o treaptă în cadrul acestei evaluări și va fi reevaluat la revizuirea intermediară din martie 2019. FTSE Russell recunoaște eforturile Bursei de Valori București de a aduce IPO-uri pe piață și de a îmbunătăți nivelul de lichiditate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava