Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, consideră că este și în interesul parlamentarilor PSD și ALDE să voteze alături de opoziție moțiunea de cenzură împotriva Guvernului pentru ca, măcar în acest fel, ”să încerce să îndrepte răul pe care l-au făcut girând o guvernare opacă și care a fost condusă din umbră de persoane care au avut o agendă paralelă cu cea a românilor”. Fădor constată că ”dezastrul guvernării PSD” începe să iasă la suprafață. ”Încet-încet, responsabili din Guvernul PSD confirmă că bugetul nu poate asigura cheltuielile prevăzute fără să afecteze grav investițiile.
Aflăm acum, după alegerile europarlamentare, că încă din luna aprilie ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a avertizat instituțiile publice că pentru trimestrul patru al anului nu sunt fonduri și că ordonatorii de credite au fost amenințați, pe persoană fizică, cu amenzi de la 50.000 la 100.000 de lei, dacă nu se încadrează în sumele alocate. Vedem că deja Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunță că preia plata creșterilor de salarii pentru personalul auxiliar de sănătate, în lipsa resurselor financiare necesare la Ministerul Sănătății. În curând vom afla că și alte ministere nu au resurse financiare suficiente și atunci înțelegem de ce, în acest an, prin derogare de la lege, primul ministru și ministrul finanțelor și-au dat ordonanță de urgență prin care nu răspund penal pentru corectitudinea datelor din bugetul pe 2019. De fapt, primul ministru, Viorica Dăncilă, a și recunoscut public că nu a participat la elaborarea bugetului pentru anul 2019, buget pe care ea l-a înaintat spre aprobare Parlamentului”, a declarat parlamentarul liberal.

”E nevoie de un nou guvern în cel mai scurt timp pentru că românii trebuie să afle adevărata dimensiune a dezastrului produs de această guvernare toxică”

Fădor cerede că pe lângă faptul că PSD-ALDE trebuie să plece de la guvernare pentru că în doi ani și jumătate ”au dezbinat o țară întreagă, au distrus rolul instituțiilor fundamentale, au mutilat legi importante, au compromis șansa de a moderniza țara și au atentat constant la bazele democrației românești și ale statului de drept”, e nevoie de un nou guvern în cel mai scurt timp pentru că românii trebuie să afle ”adevărata dimensiune a dezastrului produs de această guvernare toxică”.
”Nu cred că dacă primim informații cu țârâita despre situații dificile în care se află ba ministerele, ba administrația publică locală, ba sistemul sanitar, ori sistemul de învățământ, se va reuși revenirea la normalitate”, a conchis Angelica Fădor.

Fădor: ”Cred că este și în interesul parlamentarilor PSD și ALDE să voteze alături de opoziție moțiunea de cenzură împotriva Guvernului”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava