MOPAN Suceava

Președintele Comisiei pentru administrație din Camera Deputaților, deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a transmis că Guvernul va sprijini repornirea industriei din zona ospitalității, grav afectată în ultima perioadă, arătând că până la redeschiderea restaurantelor, barurilor, hotelurilor, pensiunilor, Executivul va pune la punct un set de reguli, astfel încât oamenii să se simtă în siguranță atunci când vor fi ridicate restricțiile și vor putea merge în vacanță. ”În acest sens, operatorii economici, din zona HoReCa, vor fi susținuți financiar pentru a putea suporta cheltuielile pentru aplicarea acestor norme privitoare la distanțarea fizică, ce vizează siguranța clienților. Mai mult, din suma de 1 miliard de euro destinată IMM-urilor, o parte va fi alocată industriei turismului. Ea va fi folosită pentru un pachet de măsuri financiare, precum granturi în funcție de cifra de afaceri, pentru ca operatorii să-și poată susțină investițiile și cheltuielile curente, cum ar fi plata utilităților. Aceste măsuri de sprijin pentru HoReCa au fost deja dublate de o nouă decizie a Executivului. Astfel, firmele ale căror încasări au scăzut în luna aprilie 2020 vor putea solicita certificatele de situație de urgență și în luna mai”, a explicat Fădor.

Aceasta a subliniat că în privința agențiilor de turism și a unităților de cazare, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a lansat o aplicație, pe platforma https://csu.prevenire.gov.ro/– prin care se centralizează cheltuielile făcute de operatori, pentru ca, ulterior, Guvernul să găsească soluții pentru a oferi ajutor acestor companii. ”În completare, în urma acestei evidențe, la nivelul autorităților se analizează varianta emiterii unor vouchere de consum pentru servicii care să vină în sprijinul agențiilor de turism și clienților lor.

In următoarea perioadă, cu sprijinul Guvernului liberal, industria HoReCa își va reveni, iar sutele de mii de români care lucrează în această zonă își vor păstra locurile de muncă”, a încheiat Angelica Fădor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava