MOPAN Suceava

În 2020, guvernul PNL a realizat cele mai mari investiții în economia românească din ultimul deceniu care au fost cifrate la 53,2 miliarde de lei, cu 9,5 miliarde lei mai mult față de 2019. Afirmația a fost făcută de deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, care a făcut referire la datele oficiale ale Ministerului Finanțelor.

Guvernul PNL, a spus Fădor, a crescut astfel, în 2020, cu peste 20% volumul investițiilor față de anul anterior al guvernării PSD. În 2020, investițiile au avut o pondere de 5,1% din PIB. Parlamentarul liberal a precizat că România a fost singura țară din UE care a crescut volumul investițiilor în 2020, pe fondul celei mai mari crize sanitare și economice din ultimele decenii.

”În 2020, Guvernul PNL a reușit să schimbe și structura investițiilor, în sensul creșterii puternice a ponderii investițiilor realizate din fonduri europene, care au ajuns acum să reprezinte mai bine de o treime din total. Astfel, din cele 53,2 miliarde lei investite, 35,2 miliarde lei (66%) au reprezentat investiții de la bugetul de stat, iar 18 miliarde lei (34%) au fost investiții din fonduri europene.
Și autoritățile locale au realizat în 2020 o creștere cu 64,6% a investițiilor din fonduri europene (față de anul anterior). Datele furnizate de ministerul Finanțelor confirmă obiectivul PNL de a ieși din criză și de a dezvolta România prin investiții masive în infrastructură, o politică deosebită radical de cea a PSD care s-a bazat pe stimularea consumului excesiv, neglijând investițiile cu consecințele decăderii infrastructurii țării!, a spus Fădor.

În opinia sa, o contribuție importantă la creșterea volumului investițiilor cu fonduri europene, la deblocarea unor proiecte majore au avut-o Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Transporturilor. ”Sub guvernarea PNL, absorbția de fonduri europene a crescut de la 25,2% (la momentul preluării guvernării) la 43,6% în 2020 (cu 4 miliarde euro) – înregistrând cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene de la momentul integrării în Uniunea Europeană. Guvernul PNL a obținut aprobarea Comisiei Europene pentru finanțarea marilor proiecte: autostrada Sibiu-Pitești, centura ocolitoare a Bacăului sau spitalele regionale de la Iași, Craiova, Cluj. Aceste politici performante trebuie continuate de actualii titulari de la Fonduri Europene și Transporturi”, a mai subliniat Angelica Fădor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava