Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

După șase luni de guvernare Guvernul condus de Nicolae Ciucă, președintele PNL, a reușit să realizeze obiectivele propuse astfel încât să nu fie irosite șansele unice în istorie pe care România le are în acest moment pentru dezvoltare și modernizare, a declarat deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor. Ea a arătat că România are astăzi cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană și peste 90 de miliarde de euro la dispoziție pentru dezvoltare.

”Într-o perioadă în sunt suprapuse criza sanitară, criza energetică și conflictul militar de la granița țării noastre, Guvernul condus de Nicolae Ciucă a oferit românilor pachetele de măsuri ce au menirea de a face posibilă atât continuarea investițiilor cât și protejarea celor vulnerabili, afectați de creșterile de prețuri”, a subliniat Fădor. În opinia sa, cetățeanul este în centrul programului Guvernului Nicolae Ciucă, iar pentru a se menține siguranța și dezvoltarea țării sunt folosite toate resursele ce pot fi accesate.

”Astfel, prin Programul ”Sprijin pentru România” Guvernul are instrumentele de lucru pentru a face față noilor efecte ale crizei generate de creșterea prețurilor, iar milioane de români aflați în zona categoriilor vulnerabile beneficiază de o bună parte din cele 17,3 miliarde de lei din acest pachet, inclusiv prin intermediul voucherelor pentru alimente și produse de bază.  De subliniat este că mai mult de jumătate din suma din acest program a fost alocată măsurilor economice, care să permită antreprenorilor susținerea activităților, întrucât dezvoltarea economică a României depinde de evoluția mediului de afaceri”, a menționat Angelica Fădor.

Parlamentarul liberal a ținut să remarce că Guvernul își propune să continue investițiile, iar cele 96 de miliarde de euro, bani europeni din programele operaționale și din PNRR reprezintă resursa esențială pentru dezvoltarea țării.

”Perspectivele sunt încurajatoare pentru că actualul Guvern a crescut ritmul de absorbție a fondurilor europene cu 7% față de acum 6 luni, iar estimările de plată comunicate Comisiei Europene acoperă deja necesarul de declarații de cheltuieli pentru anul 2022”, a spus deputatul PNL de Suceava.

Fădor a precizat că un alt program de modernizare vizează extinderea rețelelor de apă și canal și va fi realizat prin intermediul PNI „Anghel Saligny”, fiind deja alocată suma de 22,5 miliarde lei de la bugetul de stat, iar cea mai mare alocare o are județul Suceava.

”Sunt încrezătoare că în următoarea perioadă activitatea Guvernului Nicolae Ciucă va arăta că România se îndreaptă pe calea dezvoltării, modernizării și creșterea calității vieții fiecărui român”, a încheiat Angelica Fădor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava