MOPAN Suceava

Vizita președintelui Klaus Iohannis în SUA este un succes pentru România și o reconfirmare a încrederii de care se bucură șeful statului din partea administrației americane, este de părere deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor. Este un semnal de încredere, a completat ea, pe care SUA îl transmite către Klaus Iohannis, principalul partener de dialog cu aliații noștri strategici, dar și cu Uniunea Europeană.

”Este pentru prima oară când un președinte al României este primit nu doar de omologul său, Donald Trump, dar și de membrii cabinetului său”

”Este fără precedent ca un președinte al României să fie primit la Casa Albă, de omologul său, de două ori într-un singur mandat. Interacțiunea dintre cei doi președinți arată o apropiere și chiar o simpatie la nivel personal între președintele Donald Trump și președintele Klaus Iohannis. Este pentru prima dată când un președinte al SUA și un șef de stat român semnează o declarație comună, ceea ce demonstrează consolidarea Parteneriatului Strategic și faptul că relațiile dintre cele două state au avansat la un nivel fără precedent și este pentru prima oară când un președinte al României este primit nu doar de omologul său, Donald Trump, dar și de membrii cabinetului său”, a spus parlamentarul liberal.

”Vizita de acum, dar și temele abordate arată că România și președintele Iohannis poate fi o punte de dialog între SUA și Uniunea Europeană”

Vizita de acum, dar și temele abordate, a spus Fădor,  arată că România și președintele Iohannis poate fi o punte de dialog între SUA și Uniunea Europeană.

”Președintele Iohannis demonstrează că este un personaj cu credibilitate în reprezentarea externă a României – niciun alt președinte român nu s-a mai bucurat de un respect similar în relațiile cu principalii parteneri externi și nu a mai primit astfel de gesturi de apreciere de la Casa Albă sau Bruxelles. De exemplu, liderii UE au dorit organizarea unui summit dedicat viitorului UE chiar la Sibiu, în mai 2019, care a fost un real succes și care i-a adus în România pe principalii lideri europeni, precum Angela Merkel, Donald Tusk sau Emmanuel Macron. De asemenea, NATO ia in calcul infiintarea unui comandament regional in Romania”, a arătat deputatul PNL. Fădor susține că președintele Iohannis a demonstrat că se află într-o altă ligă comparativ cu toți politicienii români. ”În contrast, premierul Viorica Dăncilă și membrii guvernului său nu sunt primiți în nicio cancelarie occidentală, guvernul actual provocând prejudicii imense credibilității și imaginii externe a României. Practic, președintele Iohannis este singurul actor politic cu credibilitate în lumea civilizată”, a subliniat Fădor.

”Companiile americane analizează potențiale investiții în noi proiecte din România în valoare de peste 10 miliarde de dolari”

În opinia Angelicăi Fădor, vizita președintelui Iohannis în SUA aduce beneficii concrete pentru România – prin consolidarea la un nivel nou a parteneriatului strategic, pe zona de securitate, dar și pe cea economică. ”De altfel, este pentru prima oară când discuțiile în cadrul acestui parteneriat vizează mai multe teme, dincolo de domeniul apărării: energie, relatii comerciale și eliminarea vizelor pentru cetățenii români. Independența energetică are legătură directă și cu securitatea țării, sensul acestor decizii fiind asigurarea unei protecții crescute pentru cetățenii români”, a menționat Angelica Fădor. În ceea ce privește cooperare economică,  a spus ea, efectele concrete ale vizitei se văd deja: companiile americane analizează potențiale investiții în noi proiecte din România în valoare de peste 10 miliarde de dolari, potrivit Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), care recomandă președintelui SUA să sprijine candidatura României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), precum și aderarea la programul Visa Waiver. Consiliul de Afaceri Americano-Român, o organizație non-profit cu sediul la Washington, reprezintă companii din topul global Fortune 500 care fac afaceri în România.

”Pentru România este foarte important anunțul făcut de președintele Donald Trump privind susținerea în fața Congresului a cauzei țării noastre în ceea ce privește vizele”

Pentru România, a adăugat Fădor,  este foarte important anunțul făcut de președintele Donald Trump privind susținerea în fața Congresului a cauzei țării noastre în ceea ce privește vizele. ”Este pentru prima dată când un președinte român obține un asemenea gest de sprijin de la un președinte american. Procesul este total controlat de Congres, nu de Presedinte – tot ce poate face președintele este să sprijine clar România și asta s-a obținut acum”, a menționat parlamentarul liberal.

”SUA recunoaște performanța lui Iohannis în apărarea statului de drept în România”

”Chiar înainte de alegeri, SUA transmit un semnal de continuitate și de construcție pe fundamentele consolidate deja în timpul mandatului lui Iohannis. Este important că președintele Trump a afirmat că președintele Iohannis poate rezolva problema corupției în România și că “s-au făcut pași mari în această direcție”.  Practic, SUA recunoaște performanța lui Iohannis în apărarea statului de drept în România, un subiect crucial din perspectiva administrației americane, văzut ca un criteriu fundamental pentru avansarea relațiilor pe dimensiunile sale economice. Iohannis a fost principalul apărător al statului de drept în fața asaltului PSD și și-a asumat rolul de garant al continuității ordinii democratice în România, iar acest rol este acum recunoscut și apreciat”, a conchis Angelica Fădor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava