Concert pascal
MOPAN Suceava

Cea mai medaliata familie, din punct de vedere sportiv din județul Suceava, este cea a multiplilor campioni Silviu și Cristina Casandra. Să rememorăm performanțele celei mai bune sportive, ”adoptate” în Bucovina.

Primul ei succes internațional a fost câștigarea medalii de bronz în cursa de 5000 de metri la Campionatele Mondiale de atletism juniori din 1996 de la Beijing. De asemenea, ea a ocupat locul al treilea pe această distanță în 1999, la Universiada din Palma de Mallorca. La Campionatele Mondiale Studențești din Jena 2000, ea a fost a treia la schiul de fond. După această perioadă de căutări, Cristina s-a concentrat pe cursa cu obstacole.

Prima performanță a sportivei care face cinste Clubului Muncipal Suceava a fost realizată pe 7 august 2000, când a stabilit un record mondial în cursă, cu un timp de 9: 43,64 min la București și a scăzut marca veche a rusoaicei Yelena Motalova cu mai mult de cinci secunde . La doar trei săptămâni mai târziu, Cristina Casandra, la Reims, în Franța, și-a îmbunătățit propriul record mondial la 9: 40.20 minute. Mai puțin de un an mai târziu, ea și-a pierdut recordul la Justyna Bąk din Polonia .

La Universiada 2003 din Daegu, Cristina Casandra a câștigat o altă medalie de bronz în proba de 5000 de metri. În această probă, ea a terminat a șaptea la Campionatele Mondiale de atletism din 2005 la Helsinki și a zecea la Campionatele Europene de atletism din Gothenburg din 2006 . La Campionatele Mondiale de Atletism 2007 de la Osaka a ocupat locul șase și în același an la finala mondială de atletism din Stuttgart a treia.

În 2008, Casandra a participat la Jocurile Olimpice pentru prima dată la Beijing . Acolo a realizat recordul personal și astfel a ocupat locul cinci în cursa de repede, care a fost ulterior corectată pe locul patru după interzicerea dopajului unui atlete din Rusia.

Casandra este de trei ori campioană a cursei de obstacole din România (2003, 2007 și 2009.
Cea mai titrată atletă a CSM Suceava a fost port drapelul acestui club ani de-a rândul și acum este antrenoare și mentor al Grand Prix-ului care poartă numele ei și face cinste Bucovinei.

Soțul Cristinei Casandra este și el un atlet de top, Silviu Casandra fiind multiplu campion național al României la marș. Sportivul suceveaan a terminat cursele printre primii de la Campionatele Mondiale de juniori de la Lisabona din Portugalia și până la Campionatele Europene din Spania. Silviu Casandra deține și în prezent recordul de titluri naționale în proba de marș din România.

Am prezentat, oarecum, istoria familie sportive de legendă din Suceava, cei doi având și două fetițe care le calcă, una mai repede, și cealaltă mai încet, pe urme. Această familie dinamică se află în acestă perioadă la domiciliu și încearcă să rezolve problemele de alergare pe spații mai mici.

”Este o perioadă foarte complicată pentru sportivi ca noi, care deși am trecut de prima tinerețe, am făcut mișcare tot timpul în spații deschise pe distanțe mari. Ne sacrificăm pentru cele mici, care să fie spus, ne ocupă toată energia, dar ne mențin în formă.

Avem bicicletă și bandă de alergare și ne relaxăm acolo când avem timp. Trecem printr-o perioadă foarte dificilă și stăm acasă pentru fetițele noastre și pentru sportivii pe care-i pregătim în acest moment.

Ținem legătura cu elevii noștri de la CSM Suceava tot timpul și încercăm să le facem un program cât mai flexibil și ușor de realizat. Acum, sănătatea este pe primul loc și chiar în condițiile în care suntem în carantină, din aceste zile, trebuie să fim pozitivi și să ne păstrăm forma fizică.

Sunt absolut convins că vom trece peste aceste momente dificile și că ne vom bucura din nou de alergare prin frumoasele peisaje ale Bucovinei.

Sursă foto: www.gazetasv.ro

Familia campionilor Cristina și Silviu Casandra, tot în ”competiție”, dar la domiciliu, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava