Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

De multă vreme Liga I de fotbal nu a avut un final așa de tensionat. Trei echipe aveau șansa de a câștiga titlul în ultima etapă și în aceste condiții toate partidele s-a desfășurat la aceeași oră.

FC Viitorul putea deveni campioană dacă învingea acasă pe CFR Cluj, FCSB putea cuceri titlul dacă trecea acasă de CSU Craiova și echipa lui Hagi nu câștiga cu clujenii, iar Dinamo ar fi putut ajunge campioană dacă depășea acasă Astra Giurgiu, iar FC Viitorul și FCSB nu câștigau meciurile jucate pe teren propriu.

Până la urmă. Câștig de cauză a avut, așa cum și merita de altfel, FC Viitorul, formația crescută de Gică Hagi.
Emoționați și tensionați în fața unei astfel de șanse, tinerii jucători de la FC Viitorul au jucat slab cu CFR Cluj. Deși au început tare și au ratat două ocazii mari, constănțenii s-au stins pentru că le tremurau picioarele și găseau soluții în fața apărării ardelene. Pe contraatac, Omrani a ratat două situații uriașe de gol, în replică gazdele primind un penalty subțirel, penalty transformat de Iancu. Acest gol a fost suficient pentru victorie și titlul de campioană al României. Sincer să fiu, Hagi a meritat titlul, cu cea mai tânără echipă din Europa, dar a avut noroc cu buldozerul.

La meciul Steaua – CSU Craiova nu a fost nimic de spus, scorul final fiind 3-0. Lăsând la o parte declarațiile de ”praf în ochi” de dinainte de partida directă, jocul a fost unisens și rezultatul a fost scontat, mai ales dacă ne gândim la faptul că, de-a lungul vremii oltenii nu i-au ăncurcat niciodată pe steliști, poate doar în vremea Craiovei Maxima, ci mai degrabă i-au ajutat să câștige campionate.

Partida Dinamo – Astra Giurgiu a fost una normală și deci aprig disputată, ambele formații știind că nu au nicio șansă să ajungă prea sus, chiar dacă ”câinii roșii” aveau șanse teoretice.

Ce se pate spune după acest final de sezon competițional?

FC Viitorul a fost echipa constantă care a jucat un fotbal frumos, o formație alcătutiă din jucători tineri care au evoluat mult timp împreună. Proiectul lui Gheorghe Hagi a dat roade, meritul celui mai bun fotbalist român din toate timpurile fiind acela că și-a urmat visul și a adunat laolaltă tineri fără nume din care a alcătuit o ECHIPĂ, nu ca alții care și-au făcut echipă din jucători care aveau deja un nume.

FCSB, fostă Steaua, a investit mult, dar a pierdut puncte din lipsă de concentrare și infatuare. Mai mult, în acest final de campionat a demonstrat faptul că nu știe să piardă, că întotdeauna în urma unui eșec este vinovat, arbitrul, terenul, mingea, FRF și Moș Crăciun!

Dinamo, a revenit în Cupele Europene după cinci ani, dar a păcătuit în campionat, în principal, din cauza unei apărări de tip ”șvaițer”.

Astra Giurgiu și Șumudică au vorbit mai mult decât au făcut, însă nu li se poate reproșa nimic pentru că cei mai buni jucători ai ei, cu care a cucerit titlul, Boldrin, Alibec, De Amorim și Enache, au trecut la FCSB.
CFR Cluj a arătat calitate sub bagheta lui Miriuță, dar nu și-a bătut mult capul pentru că nu avea nicio motivașie pentru că nu ptea juca în Europa.

CSU Craiova, una dintre cele mai dinamice și spetaculoase formații din campionat, s-a descurcat foarte bine o perioadă, dar tinerii ei jucători, ”aburiți” de tot felul de promisiuni din diferite locuri nu au arătat valoarea lor adevărată atunci când a trebuit.

Așa s-a scris istoria unui campionat frumos, campionat câștigat de echipa creată de jucătorul care a evoluat și la Barcelona și la Real Madrid, Gheorghe Hagi. Poate că este mai pătimaș, nu are vorbele la el întotdeauna, dar vădește bun simț, ambiție și perseverență. Nu era mai frumos ca Finul și Nașul să-și strângă mâinile cu fair-play la final de sezon competițional!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava