MOPAN Suceava

Comunicat de presă: Organizația Femeilor Liberale Galați a inițiat dezbaterea publică „O Constituție europeană în sprijinul famiilor din România”, care a avut loc în sala de conferințe a complexului muzeal de ştiinţele naturii Răsvan Angheluță Galaţi, în prezența a peste 250 de persoane. În calitate de invitați oficiali, au participat la dezbatere Lucia Varga, președintele Organizației Femeilor Liberale, ministru delegat pentru Ape, Păduri și Pisicultură, Petre Roman, deputat, membru în Comisia pentru revizuirea Constituției, Victor Paul Dobre, deputat, președintele PNL Galați, George Scarlat, deputat, Tania Iuliana Bogdan, vicepreședinte al Consiliului Județean Galați și Magdalena Gaiu, președinte OFL Galați, vicepreședinte OFL.

În introducerea dezbaterii, președintele OFL, Lucia Varga, a evidențiat rolul fundamental pe care îl are Constituția, apreciind că noua variantă trebuie să aibă în centrul său sprijinirea familiei din România, ca element de bază al societății. Acest prim eveniment, de la Galați, face parte dintr-un program național derulat de OFL prin care se pun în discuție principalele modificări constituționale propuse și în care se primesc noi propuneri în vederea includerii celor potrivite în discuțiile comisiei de revizuire.

„Acest program de evenimente la nivel național, „O Constituție europeană în sprijinul famiilor din România” trebuie să constituie un mod de educare civică a cetățenilor, un mod de atragere a atenției că în legea fundamentală a României există drepturile și îndatoririle fiecărui cetățean român și că este obligatoriu pentru noi să cunoaștem exact ce drepturi avem și ce obligații stipulate în Constituție” a declarat ministrul delegat Lucia Varga, președinte  al OFL.

Deputatul Petre Roman, a subliniat faptul că acest proces de revizuire este unul de durată, în care trebuie cântărite foarte bine argumentele și găsite cele mai bune idei care să permită o constituție neschimbată pe termen lung. Viitoarea lege fundamentală trebuie să fie acceptată de către majoritatea actorilor politici și cetățenilor. Petre Roman a punctat în discursul său principalele direcții în ceea ce privește revizuirea Constituției și a răspuns la întrebările audienței. În urma discuției cu participanții s-au conturat mai multe idei pe care deputatul a promis că le va supune atenției comisiei de revizuire a Constituției.

Discuția a fost interactivă și generatoare de idei, suscitând interesul celor prezenți. În cadrul dezbaterii au fost luări de cuvânt punctuale și la obiect, ceea ce denotă că participanții au considerat ca fiind de mare interes subiectul și s-au pregătit în prezentarea subiectelor. Multe din argumentații au fost inspirate din constituțiile statelor europene și a Statelor Unite.

În încheiere, participanții care nu au putut să ia cuvântul au fost invitați să trimită propunerile de modificare a Constituției organizației OFL Galați, iar acestea, după centralizare, vor fi trimise în atenția domnului Crin Antonescu, președintelui Comisiei de revizuire a Constituției.

Femeile Liberale lansează seria de dezbateri publice O Constituție europeană în sprijinul familiilor din România, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava