Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Neculai Bereanu, a anunţat că în cursul zilei de astăzi a fost adoptată în Senat Legea nr. 673/2013 cu privire la unele măsuri referitoare la plăţile naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, act normativ care rezolvă problema fermierilor care trebuiau să restituie banii din subvenţii după ce Curtea de Conturi a constatat că obţinerea acestora s-a făcut în baza unor declaraţii pe propria răspundere false. Reamintim că aproape 800 de fermieri din judeţul Suceava au fost somaţi de APIA în vederea restituirii subvenţiilor primite începând cu anul 2007, având în vedere că fondurile au fost primite după ce au declarat fals că nu au datorii la bugetul local sau la bugetul de stat.
Bereanu a arătat că în baza proiectului de lege votat ieri în Senat, aceşti fermieri nu vor mai returna sumele primite drept subvenţii, iar cei care au deja achitat banii îi vor primi înapoi de la APIA. Senatorul PSD a explicat că legea mai trebuie să fie votată şi în Camera Deputaţilor, adăugând că în bugetul pe anul acesta sunt alocate fondurile necesare pentru returnarea sumelor deja achitate de către fermierii aflaţi în această situaţie. Fermierii îşi vor primi banii până la sfârşitul acestui an. El a mai explicat că în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a acestei legi va fi stabilită procedura de plată a sumelor către fermierii care au restituit subvenţiile.
Neculai Bereanu a amintit că în cursul anului trecut a avut două interpelări pe tema problemei fermierilor care au fost nevoiţi să returneze banii din subvenţii, una la Ministerul Agriculturii, şi una la comisarul european Dacian Cioloş. „În urma acestor demersuri, împreună cu mai mulţi parlamentari am susţinut acest proiect de lege. În calitate de membru al comisiei de agricultură din Senat am votat pentru proiectul de lege, care vine în mod clar în sprijinul fermierilor. Iar prin adoptatea acestei legi s-a revenit în cele din urmă la normalitate”, a precizat Neculai Bereanu.

Fermierii suceveni nu vor mai trebui să restituie banii din subvenţii, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava