PNL
PSD
PMP

Pentru că vremea are și ea un cuvânt de spus, anunțăm publicul că, în cazul în care va ploua în următoarele zile, spectacolele programate în ultima parte a festivalului se vorjuca în Sala 2. Desigur, Teatrul Național respectă toate măsurile de precauție stabilite prin Ordinul Ministerului Sănătății și al Ministerului Culturii, astfel încât, înainte și după fiecare spectacol, în Sala 2 se va face dezinfectarea și nebulizarea spațiului, iar accesul și amplasarea publicului se vor face cu asigurarea distanțării dintre spectatori, conform reglementărilor în vigoare.

Prin urmare, FEST-FDR – S.O.S. 2020 merge mai departe cu un final de săptămână dedicat teatrului românesc contemporan.

Vineri, 25 septembrie, de la ora 20, compania unteatru prezintă Domeniulluptei, spectacol ale cărui text și regie artisticăsuntsemnatede Catinca Drăgănescu. Distribuțiareuneștecâtevadintrenumeleeclatante ale noiigenerații de actori, ca și ale generațieiemergente – Nicoleta Lefter, Cezar Antal,Alex Popa,Alex ȘtefănescușiValentina Zaharia. Într-un echilibrufragilîntre tragic și comic, Domeniul luptei urmărește povestea unui tânăr asiatic aflat ȋn căutarea soluției pentru o viață mai bună în Europa. În viziunea Catincăi Drăgănescu, descoperim un basm urban, o invitaţieextrem de umană la reflecţieşila empatie.

Sâmbătă, 26 septembrie, de la aceeași oră, FEST-FDR propune o întâlnire extraordinară cu trei  artiști de excepție, reuniți de compania unteeatru.Regizorul Alexa Visarion și actorii Marian Râlea și Richard Bovnoczkiîși unesc forțele și deschid culisele teatrului, arătând spectatorilor lumea nevăzută a scenei în spectacolul Noaptea bufonilor, un scenariu de Alexa Visarion pe texte de Shakespeare și Cehov.

Duminică, 27 septembrie, cu începere de la ora 20, FEST-FDR va găzdui spectacolul Iona, o coproducție a Teatrului Nottara și a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj. În universul poetic al lui Gábor Tompa și interpretarea lui Gabriel Răuță, în spațiul sonor al Adei Milea, Iona lui Sorescu devine o superbă meditație asupra vieții și a morții. Iona vorbește, în ultimă instanță, despre libertate, despre creație și despre condiția artistului și, în același timp, este o discuție despre omul secolului 21 și „închisorile” lui.

Ultima săptămână a FEST-FDR începe cu un spectacolprovocator. Astfel, luni, 28 septembrie, Teatrul ACT prezintăspectacolulNu regret nimic de Csaba Székely, traducerea Izabela Varro, în regia lui Eugen Gyemant. Așa cum ne-a obșinuit, această voce importantă a dramaturgiei românești contemporane aduce în discuție o temă despre care pare că știm astăzi totul, dar, de fapt, știm foarte puțin. Povestea lui Székely Csaba, în interpretarea tinerilor actori Irina Antonie, Lucian Iftime și Dan Rădulescu, ne poartă – cu umor și cu luciditate – în subteranele unei epoci care a trecut peste noi și peste care ar trebui să trecem și noi. Spectacolul este recomandat spectatorilor peste 16 ani.

FEST-FDR – S.O.S.2020 este un eveniment organizat de Teatrul Național din Timișoara și susținut de Primăria Municipiului și Consiliul local Timișoara. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.tntimisoara.com.

Bilete se pot achiziționa online pe www.tntimisoara.com sau de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), al căror orar de funcționare este, pe întreagaperioadă a festivalului, zilnic, între orele 11 și 19.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
Viorel Seredenciuc - PNLPRO RomâniaUniunea Polonezilor din România
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava