Concert pascal
MOPAN Suceava

Cea de-a XI-a ediţie a festivalului „Comori de suflet românesc” va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni în comuna Pojorâta. Fedtivalul este organizat organizat de Primăria şi Consiliul Local Pojorâta, în parteneriat cu Grupul de Acţiune Locală „Bucovina de Munte”. Primarul din Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu, a a anunţat că festivalul „Comori de suflet românesc” va începe la ora 14:00, pe stadionul din această comună, primul eveniment din program fiind aniversarea şi premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. După acest moment, pe scena amplasată pe stadion vor avea loc mai multe spectacole de muzică populară, invitatul special fiind interpreta Veta Biriş, recitalul acesteia urmând să înceapă la ora 15:30. Ioan Bogdan Codreanu a precizat că la spectacolele de muzică populară vor mai participa grupul folcloric „Muguraşii Pojorâtei”, Pamfil Roată, Călin Brăteanu, Nicoleta Hafiuc, Laura Cazac, Diana Ivaşcu, Mircea Coca, precum şi ansamblurile folclorice din localităţile care fac parte din Grupul de Acţiune Locală „Bucovina de Munte”. Un alt invitat special al festivalului din Pojorâta va fi şi folkistul Adi Beznă, care va susţine un spectacol începând cu ora 19:30.

Codreanu a mai precizat că având în vederea că duminică este Ziua Internaţională a Copilului, pe parcursul festivalului vor fi organizate mai multe evenimente dedicate special pentru ci mai mici dintre participanţi, aceştia urmând să primească şi baloane, dulciuri şi vor fi pictaţi pe faţă.

„Vreau să aduc mulţumiri tuturor celor care s-au implicat în organizare, Consiliul Local, funcţionarilor primăriei, dar şi întregii comunităţi. De asemenea, vreau să le mulţumesc tuturor celor care iubesc şi păstrează tradiţiile şi obiceiurile moştenite de la străbunii noştri. Şi vreau să precizez că rolul festivalului este de a promova în continuare şi de a păstra tradiţiile şi obiceiurile din Pojorâta, şi nu în ultimul rând din Bucovina de Munte. Îi aşteptăm pe toţi cu drag pe toţi cei care vor să fie alături de noi la acest festival”, a ne-a declarat primarul comunei Pojorâta. Codreanu a mai spus că tot duminică, de la ora 11:00, la sediul Primăriei din Pojorâta va avea loc un eveniment special, şi anume lansarea cărţii „Românii americani de la Marile Lacuri”, scrisă de publicistul şi economistul Ştefan Străjeri. Volumul „Românii americani de la Marile Lacuri” detaliază peste 100 de ani de prezenţă românească în statul american Michigan. Ştefan Străjeri este directorul ziarului Curentul Internaţional care se adresează în mare parte diasporei româneşti din întreaga lume. Ştefan Străjeri s-a născut în Pojorâta, el sărbătorind în anul 2009 în această comună 10 ani de la înfiinţarea ziarului „Curentul Internaţional”.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava