Concert pascal
MOPAN Suceava

Duminică de Ziua Copilului la căminul cultural din comuna Adâncata a avut loc Festivalul de folclor pentru copii ”Sărbătoarea de sub brazi”. Aflat la a șaptea ediție, festivalul organizat de Școala gimnazială ”Ioan  Băncescu” din localitate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și cu Primăria comunei Adâncata a reunit 335 de participanți de la 24 de școli din cinci județe și anume Mureș, Iași, Neamț, Botoșani și Suceava. Copiii îmbrăcați în costume populare tradiționale au evoluat în fața unei săli pline dar și în fața unui juriu profesionist din care au făcut parte  Laura Haidău, interpretă de muzică populară, profesoară la Școala Populară de Artă ”Ion Irimescu”, Iulia Bulaciuc și Mirabela Gavriliuc de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu”.

Participanții au primit diplome și dulciuri cu atât mai mult cu duminică s-a sărbătorit și Ziua Copilului. ”Acest proiect și-a propus încă din 2006 când a demarat redescoperirea și asigurarea continuității tradițiilor populare prin colaborare și parteneriat cu comunitatea locală, prin demararea de activități focalizate pe transmiterea și revigorarea folclorului românesc, a datinilor și obiceiurilor populare. Acest proiect este inclus în calendarul activităților educative regionale și interjudețene cu avizul Ministerului Educației Naționale”, a declarat Maria Crăciunescu, directoarea Școlii gimnaziale ”Ioan  Băncescu”.

La rândul său primarul Viorel Cucu, a subliniat că festivalul a căpătat anvergură de la an la an arătând că dacă la primele ediții au participat în jur de 150-200 de copii acum numărul depășește 300. ”Mulțumesc copiilor și organizatorilor pentru că s-au preocupat ca acest festival să existe și îi asigur că în mine vor avea permanent un susținător. Școala înseamnă foarte mult pentru mine și voi susține fără rezerve proiectele dedicate școlii”, a precizat Viorel Cucu, care s-a aflat printre sponsorii festivalului.

Festivalul de folclor pentru copii de la Adâncata ”Sărbătoarea de sub brazi”, la a șaptea ediție, 6.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.5/10 (2 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava