Concert pascal
MOPAN Suceava

Festivalul Dorna Art se află la a doua ediție și are loc în perioada 29-31 iulie, la Vatra Dornei. Evenimentul are ca scop reactivarea grădinii Cazinoului și a Vilei Cembra din Vatra Dornei, clădiri monument istoric aflate în stadiu de degradare.

Tema ediției din acest an este „Tot ce-i vechi și ce e nou„. Prin îmbinarea elementelor tradiționale ( meșteșuguri, încondeierea ouălor, mâncare tradițională din Bucovina ) cu elemente de artă contemporană ( videomapping pe clădiri, instalații de artă, statui vivante ), Dorna Art aduce comunității un concept care atrage atenția asupra clădirilor monument istoric care ar putea fi reactivate și valorificate ca și spații culturale.

Începând cu această ediție, evenimentul susține trupele și artiștii tineri, prin campania  Arată-te la Dorna Art. Aceasta, prin cultură, sport și divertisment, oferă tinerilor talentați oportunitatea de a beneficia de vizibilitate, de a face networking cu artiști din alte zone ale țării, în vederea realizării de proiecte noi și originale.

Școala de Vară Dorna Art este un alt element de noutate pe care îl pregătim în acest an la Dorna Art. Este vorba despre o școală de vară dedicată studenților la arhitectură și peisagistică, construcţii, artă, istoria artei, economie și turism cultural, sociologie. Acest “exerciţiu” ajută la conştientizarea disfuncţiilor spaţiilor publice în cadrul oraşului şi trasează strategii de intervenţie şi reutilizare a acestor locuri, din mai multe perspective.

Event:  https://www.facebook.com/events/995638410549844/

Filmul documentar despre clădirile monument istoric din Vatra Dornei, realizat în cadrul Programului Școala Altfel 2016, va fi proiectat în premieră la Dorna Art. Filmul are ca subiect clădirile monument istoric din Vatra Dornei și evoluția orașului de-a lungul timpului.

Trailer: https://vimeo.com/169136533

Activitățile care vor avea loc în cadrul Dorna Art sunt următoarele: concerte, proiecții de filme, expoziție de fotografie aviatică, ateliere, concursuri sportive, tiroliană, spectacole de teatru. Comedia savuroasă Usturoi este unul dintre filmele care vor fi proiectate în cadrul evenimentului. Street Food Festival din Cluj-Napoca sunt cei care vor aduce la Dorna Art mâncarea gustoasă și care ne vor ghida în a trăi experiențe culinare deosebite. Reborn Bicycles vor susține un atelier de recondiționări biciclete și vor realiza bicicleta oficială Dorna Art.

Festivalul Dorna Art este organizat de Asociația Redescoperă Vatra Dornei în colaborare cu Asociația Kilometrul 0 și este finanțat de Primăria Municipiului Vatra Dornei și Consiliul Județean Suceava.

Aftermovie Dorna Art 2015             http://www.dorna-art.ro/2015/festival/

Spot oficial Dorna Art 2016             https://vimeo.com/170827971

Facebook Dorna Art                           https://www.facebook.com/DornaArt/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava