MOPAN Suceava

Primarul de Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, consideră că cea de-a XXXIII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor <Întâlniri Bucovinene>, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, pe platoul central al municipiului, a fost una așteptată și reușită. Au participat 455 de artiști din România, Polonia, Ungaria, Republica Moldova și Ucraina. Într-o intervenție telefonică la Radio Top, primarul a declarat: „După doi de pauză determinată de pandemie, lumea a simțit nevoia de socializare și de a se întâlni cu prietenii și cu folclorul autentic bucovinean. <Întâlniri bucovinene> este unul din cele mai longevive festivaluri folclorice din țară, iar spectacolele au fost bine primite de public”.

Mihăiță Negură a mai spus că l-au impresionat momentele susținute de grupurile ucrainene. El a afirmat: „Grupurile folclorice ucrainene au avut o tematică foarte clară. Momentele lor au inclus folclor combinat cu ceea ce se întâmplă în țara lor: copii decedați, militari pe front, oameni suferinzi. Așadar, au avut și o latură sentimentală. Bucovina a fost, este și va fi o zonă interetnică, multiculturală, dar mai ales sentimentală. Am rămas profund impresionat de suferința lor, care s-a lăsat și pe scena din Câmpulung. Grupurile ucrainene erau din zona Cernăuți și erau formate în majoritate din femei și băieți cu vârste sub limita de încorporare în armată. Bărbații sunt la luptă. Am apreciat că au venit pentru că nu a fost atât de simplu. În plus, oficialitățile sosite din Ucraina au avut discursuri care au sensibilizat participanții”.

Primarul Negură a menționat că, pe durata festivalului, hotelurile și pensiunile din Câmpulung au fost pline. Cheltuielile cu festivalul s-au cifrat la aproximativ 400.000 de lei, iar jumătate din sumă a fost asigurată din bugetul local. Restul banilor au provenit din taxele încasate din închirierea de spații unde nu s-au comercializat doar produse tradiționale românești.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava