În perioada 2- 7 aprilie 2013 va avea loc, la Suceava, prima ediţie a Festivalului Internaţional literar bilingv Lectora organizat de IFA – Institutul pentru Relații Externe Stuttgart, Muzeul Bucovinei Suceava şi Centrul de Instruire „EduMax”, Suceava.

Acţiunea se desfăşoară în colaborare cu Forumul Democrat al Germanilor din Bucovina (Bucovina FDGR) Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare”, Suceava, Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană şi Peisaj „Uzina de Apă” Suceava.

Evenimentul va fi coroborat cu Olimpiada națională de limbă germană (ca limba maternă), care se va desfăşura la Suceava în aceeasi perioadă, având ca participanţi şi pe cei 140 de studenți şi profesori veniţi din întreaga ţară precum şi pe reprezentanții Ministerului Educației.

Prin acest festival se oferă scriitorilor, în principal celor tineri, din Suceava şi împrejurimi, o rampă, o oportunitate de a-şi prezenta creaţia.

Festivalul are ca obiective:
1. PUBLICITATE Literatură creată de scriitorii locali.
2. INTEGRAREA INSTITUŢIILOR LOCALE într-o reţea care să faciliteze circulaţia consumatorului de produs cultural între acestea.
3. STIMULAREA CREATIVITĂŢII TINERILOR SUCEVENI.
4. ÎMBOGĂŢIREA SCENEI CULTURALE SUCEVENE şi promovarea acesteia la nivel supraregional, national, internaţional.
5. STIMULAREA SCHIMBULUI INTELECTUAL şi creator între scriitorii şi cititorii de limbă română şi germană, de PREZENTARE A TRADIŢIEI ROMÂNO – GERMANE ÎN LITERATURĂ ŞI CIVILIZAŢIE. Promovarea valorilor locale sucevene în faţa scriitorilor invitaţi.
6. CREAREA UNOR MOMENTE DE DESTINDERE intelectuală, interesante , celor 140 de participanţi la olimpiada naţională de limbă maternă germană.

Prin urmare, ca parte a festivalului , vor avea loc două workshopuri, unul de ilustrare text și un altul de creatie literară. Tinerii participanți la workshopuri vor ilustra şi vor compune texte în limbile germană şi română care, în ultima zi a festivalului, duminică 7 aprilie, vor fi prezentate într-una din sesiunile de lectură.
Textele tinerilor participanţi la workshopuri vor fi publicate, atât on-line, cât şi într-un catalog tipărit.
Festivalul se bucură de prezenţa unor scriitori notorii pe plan national şi international şi este distribuit pe parcursul a cinci zile echilibrat acoperite de sesiuni de lectură, discuţii, lansări de carte şi vizionări de expoziţii, audiţii muzicale.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava