Ediţia de anul acesta a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” din Suceava va începe în această seară cu parada cu făclii. De la ora 20:30, cavalerii şi domniţele venite la Festivalul Medieval vor porni din cartierul Obcini, pe traseul George Enescu – Primăria Suceava – bulevardul Ana Ipătescu , punctul final fiind Cetatea de Scaun a Sucevei.

Pentru această seară, în Muzeului Satului Bucovinean mai sunt programate două concerte, unul susţinut de Cimpoierii de Transilvania, care vor cânta muzică medievală şi tradiţională (de la ora 20:00) şi unul susţinut de Asociaţia culturală Zicălaşii, care vor încânta publicul cu muzică medievală din sec. XVI – XVII.

Deschiderea oficială a Festivalului Medieval este programată pentru ziua de vineri, 14 august, de la ora 17:30. Începând de vineri şi până duminică, în fiecare dimineaţă va fi organizat concursul pentru copii „Descoperiţi comoara”. În fiecare zi a festivalului, în Muzeul Satului Bucovinean vor avea loc spectacole de muzică medievală, acestea urmând să înceapă la ora 20:00, de vineri până sâmbătă, şi de la ora 20:30 în ziua de duminică. Sucevenii şi turiştii care vor veni la Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun vor avea parte şi de spectacole interactive şi teatre pentru copii, demonstraţii de luptă, prezentări de arme, concursuri de tras cu arcul, jocuri medievale, concursuri de lupte cu publicul, turniruri cu arme, atelere de luote şi dansuri medievale sau jonglerii cu steaguri.

De precizat că vineri, de la ora 21:10, în şanţul de apărare al cetăţii va avea loc un spectacol cu foc susţinut de sucevenii din Ordinul Solomonarilor. Tot în şanţul de apărare, de la ora 22:00, trupa Hypnosis va prezenta publicului spectacolul cu foc şi lasere „Equillibrium”.

Şi anul acesta va fi organizată noaptea supravieţuitorilor în cetate, concurs care va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Sâmbătă şi duminică, începând de la orele 10:00 şi 11:00, trupa Funny Art le va oferi copiilor spectacolele de teatru, acestea urmând să aibă loc în pavilionul cetăţii.

Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” este organizat de Primăria municipiului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava şi Muzeul Bucovinei.

Programul complet al Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” ediţia 2015 poate fi accesat la următoarea adresă: https://www.svnews.ro/publicitate/festivalul-de-arta-medievala-stefan-cel-mare-suceava-2015/

Festivalul medieval din Suceava începe astăzi cu parada cu făclii. Programul complet al evenimentului, 8.3 out of 10 based on 7 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (7 votes cast)
Timp liber
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava