MOPAN Suceava

Muzeul Național al Literaturii Române Iași, alături de Biblioteca Națională „Ion Creangă” din Chișinău și Compania Cotnari, organizează în perioada 27 februarie – 3 martie 2016 cea de a VI-a ediție a Festivalul Național de Literatură pentru Copii ION CREANGĂ.

Evenimentul se va desfășura pe axa Humulești-Iași-Chișinău și cuprinde o serie de acțiuni cultural-artistice dedicate scriitorului Ion Creangă. În perioada 27-28 februarie, la Humulești vor avea loc spectacole muzical-literare, seri de poezie, precum și lansări de carte. Începând cu data de 29 februarie, programul festivalului se va muta la Iași, cu spectacole, lansări de cărți, recitaluri găzduite de Școala Generală Ciurea.

Pe data de 1 martie, începând cu ora 10:00, la Muzeul „Ion Creangă” va avea loc deschiderea festivalului, în prezența invitaților și a delegației de la Chișinău. De asemenea, în amfiteatrul muzeului se va desfășura programul tradițional „Mărțișoare la Bojdeucă”, ediția a XV-a, compus din spectacole susținute de formații artistice de la Palatul Copiilor Iași. Totodată, muzeul va găzdui ceremonia de decernare a premiilor „Ion Creangă”.

La Palatul Copiilor Iași, cu începere de la 11:30, vor fi organizate o masă rotundă cu temele Ion Creangă în manualele școlare, Continuitate și discontinuitate în literatura pentru copii, Actualitatea lui Ion Creangă și o expoziție de carte pentru copii, la care vor lua parte elevi, cadre didactice, scriitori, critici literari din Iași și din Republica Moldova. De asemenea, vor avea loc lansări de cărți cu participarea scriitorilor Aurelian Silvestru, Claudia Partole, Iulian Filip, Gheorghe Simon, Olguța Creangă Caia. Vor prezenta Claudia Balaban și Cătălin Jeckel.

În perioada 2-3 martie, la Chișinău se va desfășura programul dedicat marelui povestitor Ion Creangă, organizat de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”.

Evenimentele dedicate scriitorului Ion Creangă din perioada 27 februarie – 3 martie 2016 sunt organizate cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Iași, Palatului Copiilor Iași, Consiliului local Ciurea, Editurii Doxologia. Coordonatorii evenimentelor sunt Olguța Creangă Caia (Târgu Neamț), Claudia Balaban (Chișinău) și Valentin Talpalaru (Iași).

Mai multe detalii: www.muzeulliteraturiiiasi.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava