MOPAN Suceava

Festivalul Primăvara Poeţilor ediţia 2016 – 18e Printemps des Poètes a avut şi la această ediţie o participare numeroasă, de peste 1000 de persoane (elevi, profesori, studenţi, scriitori, jurnalişti şi oameni de cultură bucovineni). Proiectul a fost adoptat de un număr sporit de colegii şi de gimnazii bucovinene, care au descoperit valoarea sa educativă şi pedagogică, utilă în formarea unui tineret cu bogate resurse culturale, pluridisciplinare, multilingvistice şi etice, în spiritul bunului gust artistic şi al respectului faţă de valoare.

Premiul Cultural pentru Speranţă, Valoare şi Artă „Cornelia Mânicuţă”, decernat în memoria ilustrei foste profesoare de limba şi literatura română de la Facultatea de Litere suceveană a fost câştigat anul acesta de Colegiul Tehnic «Petru Muşat» din Suceava.

Premiul Cultural pentru Speranţă, Valoare şi Artă „Iulia Leo Miza”, decernat în memoria ilustrei foste profesoare de limba şi literatura română de la Colegiul Naţional «Ştefan cel Mare» a fost câştigat anul acesta de Colegiul Tehnic «Mihai Băcescu» din Fălticeni.

Celebrând 100 de ani de poezie, în ritm de literatură, cântec şi suflet franco-român, participanţii s-au iniţiat în marea epocă a literelor şi a scriitorilor care a animat Occidentul după mişcarea DADA (al cărei centenar e celebrat peste tot în lume). Atelierele de evenimete şi de literatură au permis vizitarea a peste 200 de nume şi de cărţi celebre.

“Parteneriatul bucovinean între instituţiile de Cultură şi instituţiile de Educaţie şi Învăţământ prin vectorul administraţiei publice se dovedeşte şi în România extrem de fructuos, după bunul model din Franţa, ce este astfel reconfirmat şi dezvoltat în mod creativ”, a arătat Angela FURTUNĂ, coordonatorul proiectului şi director artistic al  festivalului.

Festivalul Primăvara Poeţilor ediţia 2016​, la final, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava