MOPAN Suceava

Orchestra Camerata Regală condusă de dirijorul Constantin Grigore, având ca solist pe violoncelistul Octavian Lup, vor susține un concert joi, pe data de 5 august, de la ora 19:30, la Ateneul Român în cadrul celei de-a X-a ediții a Festivalului “Vara magică” organizat de Lanto Communications. Programul serii propune o selecție din minunatele opere ale compozitorilor Edward Grieg, Joseph Haydn și Wolfgang Amadeus Mozart.

Însuflețiți de un autentic entuziasm pentru muzică, instrumentiști de cel mai înalt nivel s-au reunit pentru a forma un ansamblu de excelență – Camerata Regală. Orchestra a dobândit numeroase premii în anii săi de existență, printre acestea amintim în anul 2009 sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României. La împlinirea a 5 ani de existență, Camerata Regală  a fost decorată de către Casa Regala a României cu medalia Regele Mihai I pentru loialitate și a primit Premiul Musica Viva din partea Forumului Cultural Român, iar cu ocazia a 10 ani de existență, Camerata Regală, a fost decorată de Casa Regală a României cu medalia Crucea Casei Regale.

Câștigător al mai multor distincții în cadrul concursurilor de prestigiu dedicate dirijorilor, Constantin Adrian Grigore s-a aflat la pupitrul unor ansambluri simfonice de înalt nivel artistic, dintre care amintim Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Teatrului de Operetă și Musical Ion Dacian, Filarmonica de Stat din Sibiu, Orchestra de Cameră R-20 din Wroslaw, Filarmonica din Kielce ș. a.

Actualmente, Constantin Adrian Grigore, care a colaborat cu artiști precum Florin Croitoru, Nicolae Licăreț, Irina Iordăchescu, Cristina Anghelescu, Teodor Ilincăi, Stefan Ignat, Cristian Mogoșan etc., este dirijor principal al Orchestrei Camerata Regală, numărându-se printre fondatorii acesteia, și al Orchestrei Filarmonicii Oltenia din Craiova.

Solist în concertul de joi, Octavian Lup este unul dintre cei mai străluciți violonceliști ai generație sale. Laureat a numeroase concursuri din România și din străinătate, Octavian Lup a dirijat pe patru continente ale lumii alături de nume cu rezonanță din domeniul muzicii clasice.

În 2013 a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, continuându-și studiile la Conservatorul Național Superior din Paris, unde i-a avut ca profesori pe Roland Pidoux și pe Xavier Phillips. De asemenea, Octavian Lup s-a perfecționat la renumita „Kronberg Acadeon și Gary Hoffman. Violoncelistul a cântat ca solist cu toate filarmonicile importante din România. Dintre scenele internaționale pe care a urcat se numără: „Musikverein” din Viena, „Konzerthaus” din Berlin, „Philharmonie Berlin”, „Concertgebouw” din Amsterdam, „Luxembourg Philharmonie”. De-a lungul activității sale profesionale, Octavian Lup a fost distins cu zeci de premii la Concursuri Naționale și Internaționale.

Vă invităm să vă rezervați locuri la cele două concerte importante din săptămâna aceasta, pe 4 și 5 august, de la ora 19:30, care au loc în cadrul Festivalului Vara Magică, la Ateneul Român. În primul concert, de miercuri, 4 august, scena Ateneului Român va găzdui un program strălucit al Wave Quartet, cu piesele artiștilor Astor Piazzolla, Suzanne Vega, Avner Dorman sau Georges Bizet / Rodion Schtschedrin – Carmen Suite cu un aranjament al Wave Quartet.

Biletele pentru concertele din cadrul Festivalului Vara Magică sunt disponibile pe www.lanto.ro, www.bilete.ro şi la casa de bilete a festivalului deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până joi, între orele 14:00 şi 19:00.

Lanto Communication a apărut acum aproape un deceniu. Încă de la început, inițiatorul său, Dorin Ioniță, şi-a propus ca unic scop să arate lumii că România, prin tinerii ei, a păstrat intactă sclipirea diamantină a geniului muzical al locuitorilor acestor locuri străvechi. Festivalul Vara Magică este un proiect al Lanto Communication ajuns la a X-a ediție și 100 de concerte oferite publicului român în sezonul estival.

Apariția Asociației Lanto Magia Muzicii a adus un spor substanțial de calitate și a înlesnit crearea unor parteneriate benefice culturii naționale. Asocierile cu mediul de afaceri, cu entități instituționale – fie ele locale sau guvernamentale, în cele din urmă cu oameni care au același scop al promovării binelui și frumosului, au adus tuturor celor implicați notorietate și respect.

Proiectele artistice ale Lanto Communication și Lanto Magia Muzicii constituie, în egală măsură, garanția unui act artistic de calitate, dar și a unei vizibilități social-culturale și comunitare ridicate. Mai multe detalii și datele următoarelor concerte din cadrul festivalului Vara Magică le puteți consulta la: https://lanto.ro/ precum și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/FestivalulVaraMagica/

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava