MOPAN Suceava

Joi, 22 decembrie 2016, începând cu ora 17:00, la Centrul de Informare Turistică Iași va avea loc vernisajul expoziției „D’ale propagandei 1.0”, alcătuită în jurul diferitelor tipuri de propagandă comunistă.

Expoziția „D’ale propagandei 1.0” este organizată de Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Primăria Municipiului Iași și Centrul de Informare Turistică Iași.

Expoziția cuprinde cărți, reviste, broșuri și imagini de propagandă, organizate tematic: Nicolae Ceaușescu; Partidul; Marx, Engels și Lenin; Femeia socialistă; Partidul și tineretul; Cetățenii și Patria; Scriitorii; URSS.

„D’ale propagandei 1.0” nu este primul demers de acest gen inițiat de MNLR Iași.  Dan Lungu, directorul instituției, a declarat: „După succesul expoziției-experiment Copilăria părinților noștri, dedicată vieții cotidiene la sfârșitul comunismului, expoziție itinerată în țară și străinătate, iată acum una destinată propagandei în comunism. Cred că în acest moment Asociația Patrimoniu pentru Comunitate și Muzeul Național al Literaturii Române au demonstrat că au suficientă expertiză pentru a fonda un muzeul al comunismului la Iași. Sper ca autoritățile să aibă urechi să audă și să sprijine un asemenea proiect de anvergură. Eu voi fi mereu alături.”

Expoziția va putea fi vizitată în Sala S.T.E.P. din Piața Unirii nr. 12 (Centrul de Informare Turistică Iași) până la data de 31 ianuarie 2017. Curatorii expoziției sunt Iulian Pruteanu, Corina M. Irimiță și Oana Melinte.

Mai multe detalii se află pe pagina de Facebook a MNLR Iași.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava