MOPAN Suceava

În perioada 2017-2022, la nivelul județului Constanța, s-a înregistrat o creștere cu 5.5% a persoanelor care au intrat în profesia de psiholog, iar un procent de 5% din ponderea națională a psihologilor și-au deschis structuri de psihologie.

Așadar, la nivelul filialei Constanța, s-au înregistrat 1164 de dosare depuse de psihologi, dintre care 816 au depus dosare pentru Comisia de psihologie clinică și psihoterapie, 113 – Comisia de psihologia muncii, transporturi și servicii, 121 – Comisia de psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională, 114 – Comisia de psihologie pentru apărare, ordine publică și securitate națională.

Totodată, la nivelul filialei Constanța, s-au constituit grupuri de lucru pentru realizarea unor ghiduri de bune practici: Ghid de norme, recomandări și bune practici pentru psihologii care lucrează cu persoanele aflate în supravegherea serviciului de probațiune Constanța și Ghid de intervenție psihologică în situații de criză, care au contribuit la buna desfășurare a psihologilor din structuri, dar și sprijinirea administrației locale în a gestiona problemele specifice.

“Au fost 5 ani cu multe încercări pentru colegii noștri psihologi, care s-au mobilizat exemplar prin programe de psiho-educație pentru populație, în perioada pandemiei Covid-19, a crizei refugiaților din Ucraina, astfel încât aceștia să-și acceseze resursele de a face față situațiilor dificile prin care trec. Ne bucurăm ca numărul psihologilor implicați în proiectele derulate la nivelul filialei Constanța a fost din ce în ce mai mare, dovedind că profesia de psiholog este extrem de importantă în comunitatea noastră”, declară Prof. univ. dr. Mihaela Rus, preşedintele Colegiului Psihologilor din România – filiala Constanţa.

În ultimii 5 ani, filiala Constanța a Colegiului Psihologilor din România a derulat următoarele activități:

  • Conferința anuală Psihologia în context multicultural-editia a III-a, ultima ediție în format hibrid, fiind prezenți peste 250 de participanți din Constanța și din țară
  • Filiala Constanța este semnatară a Planului roșu la nivelul județului Constanța, in acest sens s-a lucrat pe procedura specifică pentru intervenție. Au fost constituit grup de consiliere Covid-19: 63 de membrii ai grupului, psihologi înrolați ca voluntari ce au acordat servicii de psihoeducație solicitanților
  • Intervenția psihologică specializată în incendiul de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
  • Intervenție psihologică de suport pentru locatarii blocului incendiat de pe strada Grindeanu – au fost implicați mai mulți colegi psihologi care au oferi suport psihologic familiilor afectate.
  • Crearea grupului de suport pentru oferirea de servicii psihologice voluntarilor implicați în salvarea victimelor războiului din Ucraina
  • Susținerea de workshop-uri de specialitate de către membrii Comitetului Filialei Constanța pentru psihologii din comunitatea profesională.

Pe data de 27 martie 2022, începând cu ora 9.00, psihologii Filialei Constanța sunt așteptați în sala de conferință a Hotelului Victoria din Mamaia pentru a-și alege conducerea Filialei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava