Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, vrea ca Regiunea de Nord Est, judeţul Suceava şi municipiul Suceava să se pregătească la modul serios pentru Centenarul Unirii. El doreşte ca în municipiul Suceava să apară un ansamblu statuar dedicat Unirii, iar toate localităţile din judeţ să pregătească diferite evenimente. Gheorghe Flutur a declarat că în cadrul şedinţei Agenţiei de Dezvoltare Nord-Est, care a avut loc la Piatra Neamţ, a cerut ca toate judeţele din regiune să colaboreze pentru organizarea unor evenimente dedicate Marii Uniri.
El a mai spus că instituția pe care o conduce intenționează să realizeze un film documentar despre unirea Bucovinei cu țara, care ar urma să fie prezentat anul viitor când va fi sărbătorit Centenarul Marii Uniri.
„I-am rugat pe reprezentanții tuturor județelor din regiune să se implice în organizarea acestor evenimente. În același timp, la începutul acestei săptămâni am avut o întâlnire cu primarul Sucevei, Ion Lungu, și cu toți cei implicați în pregătirea Centenarului în județ, și urmează să încheiem un parteneriat între Consiliul Județean și Primărie pentru realizarea și promovarea evenimentelor care vor fi organizate pentru sărbătorea unirii Bucovinei cu țara și a celor de pe 1 Decembrie”, a declarat șeful administrației județene. El a precizat că pentru anul viitor se intenționează pregătirea unui film documentar, a unei medalii aniversare, dar și a mai multor evenimente și manifestări în localitățile sucevene, pentru a marca unirea Bucovinei cu țara și a Marii Uniri. „Este un eveniment important și trebuie marcat cum trebuie”, a subliniat președintele CJ Suceava, care a mai adăugat că își dorește ca toate localitățile din județ să se implice în organizarea unor astfel de evenimente. . Gheorghe Flutur a spus și-a exprimat speranța că proiectul pentru amenajarea unei Săli a Unirii în Palatul Administrativ va primi finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în caz contrar urmând să fie găsite alte surse pentru a asigura fondurile pentru acest proiect.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava