MOPAN Suceava

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava continuă seria acţiunilor de promovare a creaţiilor cinematografice româneşti şi ne invită la premiera lungmetrajului „O lună în Thailanda”. Potrivit prorectorului Ştefan Purici, evenimentul va avea loc în Auditorium „Joseph Schmidt”, în ziua de 14 decembrie, şi în Aula Corpului E, în ziua de 15 decembrie, ora 18:00. Vineri. proiecţia filmului va fi urmată de o sesiune de discuţii cu actorii ce vor fi prezenţi la premieră.

„O lună în Thailanda” este un film diferit de cele cu care ne-a obişnuit cinematografia românească contemporană, preocupată preponderent de temele politico-sociale ale secolului trecut. Este o poveste despre dorinţele şi neîmplinirile tinerei generaţii, dar mai ales despre cum obsesia evadării de rutină naşte la rândul ei tot rutina.

Filmul a fost selecţionat la Festivalul Film de la Veneţia, Festivalul Internaţional de Film de la Salonic, Festivalul Filmului Francofon de la Namur, Festivalul Internaţional de Film de la Zurich, Festival du Nouveau Cinema de la Montreal, Festivalul de Film de la Cottbus şi Festivalul Filmului European de la Sevilla.

Sub conducerea lui Paul Negoescu, la realizarea acestui film a contribuit cea mai tânără echipă de actori şi producţie din istoria cinematografiei româneşti postcomuniste, din care menţionăm: Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Sânziana Nicola, Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Bogdan Cotlet, Ionuţ Grama, Sabina Posea, Simona Ghiţă, Ştefan Munteanu, Mircea Rusu, Maria Ploae, Adriana Şchiopu, Eszter Tompa, Diana Bogdan, Raluca Cărpinici, Cristina Gavruş.

Filmul este produs de Hi Film Productions, fiind distribuit de Parada Film. Preţul unui bilet este de 5 lei. Informaţii şi rezervări la 0745082677.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava