Concert pascal
MOPAN Suceava

A.S.C.O.R. Suceava, în colaborare cu Asociatia Tinerilor Istorici și Diplomati, Casa de Cultură a Studenților Suceava și Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, organizează, în zilele de 18 și 19 noiembrie 2014, începând cu ora 18:00, în Auditorium Joseph Smith, proiecția filmului “Poarta Albă”, precum și o dezbatere pe marginea acestuia.

Cel mai recent lungmetraj de ficţiune semnat de regizorul Nicolae Mărgineanu, „Poarta Albă„, va fi lansat la Suceava, marți, 18 noiembrie. La eveniment va fi prezent atât domnul regizor Nicolae Mărgineanu, cât și domnul Roman Daniel, fost deținut politic la Poarta Albă. Împreună vor susține o dezbatere pe marginea filmului, astfel încât publicul tânăr să poată înțelege și mai profund tema filmului.

Miercuri, 19 noiembrie, filmul va putea fi urmărit atât de la ora 18, cât și de la ora 20, în aceeași locație.

Filmul are la bază cartea lui Adrian Oprescu, „Vărul Alexandru” și ne poartă în anul 1949 când comunismul se instala în forţă în România. Trei tineri studenţi, Adrian, Ninel şi Anuca încearcă să treacă graniţa peste Dunăre. Cei doi băieţi sunt prinşi de grăniceri şi ajung în lagărul de muncă forţată canalul Dunăre-Marea Neagră unde traversează un întreg calvar în timp ce despre Anuca nu mai știu nimic.

”Sunt dator pentru această perioadă, pentru că ştiu ce s-a petrecut atunci, chiar dacă eram copil. După ’89, am citit mult despre închisori şi despre canal. Este un domeniu care trebuie exploatat, pentru că efectele celor întâmplate atunci, sunt vizibile şi astăzi. Cei care îndrăzneau să îşi spună cuvântul erau arestaţi. Se simte şi astăzi ceea ce s-a petrecut atunci.” a declarat regizorul Nicolae Mărgineanu.

Prețul unui bilet este de 5 lei și poate fi achiziționat de la Observatorul Astronomic USV, dar vor fi disponibile și la intrarea in sală.

Filmul „Poarta Albă” rulează în Auditorium-ul „Joseph Schmidt”, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava