MOPAN Suceava

Începând cu ediția din luna mai a revistei de cultură contemporană TIMPUL, redactorul-șef al publicației este filosoful George Bondor, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice a Universității „Al. I. Cuza”din Iași.

Începând din luna octombrie 2014 și până în prezent, George Bondor a coordonat, în calitate de Editor, paginile de Filosofie ale revistei TIMPUL, făcând astfel ca publicația să fie singura revistă de cultură din România preocupată să reprezinte într-o manieră sistematică temele, evenimentele și cărțile specifice acestui domeniu.

George Bondor a publicat volumele Locul metafizic al străinului (coautor, 2003, Axis), Dansul măștilor. Nietzsche și filosofia interpretării (2008, Humanitas, Premiul „Ion Petrovici” al Academiei Române, Premiul de debut „Aurel Leon” acordat de Ziarul de Iași) și Dosare metafizice. Reconstrucție hermeneutică și istorie critică (2013, UAIC). De asemenea, a publicat numeroase studii și articole în volume colective și în reviste de specialitate, a coordonat numeroase voolume colective și a tradus cartea lui Pierre Hadot, Ce este filosofia antică? (2013).

„Am răspuns cu plăcere provocării de a mă reapropia de zona alertă a presei culturale, după o lungă perioadă în care m-am dedicat activităților de cercetare și de predare. Coordonând, din octombrie, secțiunea de Filosofie a revistei, am descoperit nu doar o echipă excelentă, ci și un nou concept de revistă culturală, deopotrivă serios și atrăgător. De la venirea lui Daniel Șandru ca director al publicației, TIMPUL asumă un stil afirmativ și dezinvolt, reflecând cu echidistanță actualitatea culturală, dar totodată reușind să impună noi direcții în diversele arii ale culturii române contemporane”, a declarat noul redactor-șef al revistei TIMPUL.

„Ne-am bucurat, în luna octombrie a anului trecut, de venirea profesorului și filosofului George Bondor în echipa revistei TIMPUL, iar acum suntem încântați că a acceptat provocarea de a se implica și mai mult în acest proiect, în calitate de redactor-șef. Personal, am convingerea că vom avea o colaborare excelentă, așa cum am avut și o avem și cu Gabriel Cheșcu, care rămâne în echipă ca redactor-șef adjunct, în condițiile în care ritmul editorial de la Adenium, acolo unde este redactor-șef, a devenit extraordinar de alert”, a specificat directorul publicației, Prof.univ.dr. Daniel Șandru.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava