Concert pascal
MOPAN Suceava

Caravana tenisului cu piciorul a revenit în Bucovina, în perioada 28-29 septembrie 2019, odată cu desfășurarea etapei a v-a din cadrul Campionatului României. Sâmbătă, 28 septembrie, municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost gazda penultimei runde din cadrul sezonului 2019. Meciurile s-au disputat în sala de sport a Colegiului Militar Ștefan cel Mare și sala Liceului Dragoș Vodă, gazda intrecerii fiind echipa Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc.

Alături de formația locală au fost prezente alte șapte echipe printre care trei din Bucovina, Black Hill Vatra Dornei, Bucovina Team și Olympiakos Rădăuți, trei formații din Crișana (Tengo Salonta, Tengo juniori, Futnet Oradea), dar și reprezentanta Banatului, Futnet Timișoara. A lipsit, motivat, gruparea din Dumbrăvița.

În urma tragerii la sorți efectuate de amfitrioni, au rezultat două grupe deosebit de echilibrate, cu dispute strânse și concurență acerbă pentru cele două locuri care asigurau prezența în careul de ași al competiției. Liderul clasamentului general, Tengo Salonta, a câștigat grupa A, calificându-se în semifinale alături de gazdele de la Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc. Din celălalt cvartet au ajuns în penultimul act Tengo Juniori și Futnet Oradea, însă, nu în ordinea care era indicată de calculele hârtiei. Juniorii celui mai titrat club românesc de tenis cu piciorul au depășit ocupanta locului secund din clasamentul general, Futnet Oradea, evitând duelul în familie din semifinale.

În prima semifinală a fost reeditată finala ultimelor trei turnee, Tengo Salonta și Futnet Oradea oferind, și de această dată, un spectacol agreabil numeroșilor spectatori prezenți la sală. Echipa condusă de Vasile Sorean sr. s-a impus din nou, în timp ce ”mânjii” de la Tengo au furnizat încă o surpiză, depășind în penultimul act ambițioasa formație locală Rechinii Tehnici. Cu toate că și în finală au pus probleme seniorilor, în cele din urmă, experiența a învins tinerețea, Tengo seniori câștigând al cincilea turneu organizat in acest an. În finala mică s-au duelat Futnet Oradea și Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc, bihorenii având câștig de cauză în fața localnicilor susținuți frenetic de un grup inimos de suporteri. 

Clasamentul etapei a arătat astfel:
1. Tengo Salonta
2. Tengo Juniori
3. Futnet Oradea
4. Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc
5. Black Hill Vatra Dornei
6. Futnet Timișoara
7. Bucovina Team
8. Olympiakos Rădăuți

”A fost o reală plăcere să ne revedem cu prietenii noștri bucovineni, să simțim devotamentul și pasiunea lor pentru tenisul cu piciorul. Chiar dacă cei de la Black Hill Vatra Dornei au ridicat ștacheta în privința organizării cu ocazia etapei din iulie, la Câmpulung Moldovenesc, am avut parte de același profesionalism. Felicit organizatorii și le mulțumesc echipelor participate pentru efortul depus, dar și pentru spectacolul oferit” – a concluzionat Vasile Sorean sr. care este și președintele AJ Fotbal-Tenis Bihor.

”În Bucovina trăim intens acest sport, tenisul cu piciorul, care se află în plină dezvoltare, de aceea am fost onorați de prezența celor mai bune echipe din țară la Câmpulung Moldovenesc. Pentru noi nu a fost un simplu turneu, a fost o sărbătoare sportivă. Prezența în careul de ași ne bucură și sperăm ca la turneul din noiembrie, una din echipele bucovinene să obțină și mult așteptata clasare pe podium” – a precizat Marcel Morar, conducătorul clubului organizator. 

Ultima etapă a sezonului este programată pe data de 2 noiembrie la Salonta și va fi urmată de premierea festivă, organizatorii mizând pe participarea tuturor echipelor înscrise în competiție. Jocurile vor fi transmise in direct pe youtube si facebook, cu sprijinul unei firme specializate, asigurându-se, astfel, o mai mare vizibilitate campionatului, dar și ramurii sportive. Până atunci, clubul Tengo Salonta va pune în practică o altă idee menită să dezvolte tenisul cu piciorul din România: Cupa Corporațiilor. Evenimentul este programat pe data de 19 octombrie la Salonta, reunind la start echipele unor firme și întreprinderi locale ale căror reprezentanți nu doar sprijină, ci și practică acest sport. Se anunță un eveniment interesant care se dorește a fi extins și implementat și în alte orașe unde activează echipe de tenis cu piciorul.

Mulțumim partenerilor: Aqua Carpatica, Primăria Câmpulung Moldovenesc, Black Hill Vatra Dornei, Telescaun Vatra Dornei, Joma, Gravo Stile Industry, JOMA, Agrosel.

Vezi GALERIE FOTO

Mai multe detalii (fotografii și materiale video) veți putea găsi pe pagina oficială
www.teniscupiciorul.eu , pe pagina de facebook https://www.facebook.com/teniscupiciorul/ sau pe YouTube https://www.youtube.com/channel/UClRuwJeDqgzX1cGq7KZpBRQ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava