MOPAN Suceava

Şase drumuri comunale care fac legătura cu exploataţii forestiere sau păduri private vor fi modernizate cu fonduri europene. Valoarea investiţiilor se ridică la 8,2 milioane de euro, fonduri care vor fi folosite pentru modernizarea a 35 de kilometri de drumuri în localităţile Dorna Candreni, Dorna Arini, Coşna, Şaru Dornei, Ciocăneşti şi Putna. Semnarea contractelor de finanţare pentru aceste proiecte a avut loc sâmbătă la sediul Consiliului Judeţean Suceava, în prezenţa şefului administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur. Contractele au fost semnate de către primarii celor şase comune şi de şeful Centrului Regional de Dezvoltare Rurală şi Pescuit Iaşi, Liviu Bulgaru.
Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că „preocuparea noastră în această perioadă în care în judeţul Suceava se derulează proiecte de peste un miliard de euro este partea de dezvoltare rurală. Avem proiecte însemnate care se referă la îmbunătăţirea şi ridicarea nivelului de trai al populaţiei. Dacă vorbim de aceste măsuri cei 143 de milioane de euro vor schimba în bine viaţa unui număr de 200.000 de locuitori. Am vrut să subliniez pentru opinia publică faptul că traversăm o perioadă grea de criză dar trebuie să ne aducem aminte şi ce se întâmplă bun în această ţară şi în acest judeţ fie pe bani fie de la bugetul de stat fie de la UE. În felul acesta încercăm să dezvoltăm judeţul Suceava şi cred că asta se simte. Anul 2012 va fi anul în care se vor finaliza foarte multe lucrări aproape majoritatea dintre aceste lucrări ca să tragem o linie şi să recunoaştem că în aceşti ani s-a întâmplat ceva bun în judeţul Suceava”.

Şeful administraţiei judeţene a subliniat faptul că 342 de proiecte pentru dezvltare rurală au fost aprobate în judeţul Suceava. Valoarea acestora este de 143 de milioane de euro, o parte din fonduri fonduri fiind folosite pentru modernizarea a 230 de kilometri de drumuri comunale. Flutur a mai spus că tot din suma de 143 de milioane de euro sunt asigurate fonduri şi pentru construcţia a 145 de kilometri de conducte de apă potabilă şi a unor reţele de canalizare cu o lungime totală de 115 kilometri. „O parte dintre proiecte sunt finalizate, în timp ce altele sunt încă în derulare. Printre proiectele aprobate în ultimii trei ani sunt şi unele pentru înfiinţarea de unităţi de procesare a laptelui, a cărnii şi a lemnului, dar şi fabrici de panificaţie, ateliere de pictură, ţesături, respectiv proiecte pentru instalarea tinerilor în mediul rural”, a declarat Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a declarat că în perioada 2009 – 2011 au fost depuse 950 de proiecte pentru dezvoltare rurală, cu o valoare de 600 de milioane de euro. Gheorghe Flutur a mai spus că pe măsura 3.2.2. au fost aprobate 34 de proiecte valoarea lor fiind de 84 de milioane de euro. El a precizat că pe lângă cele 34 de proiecte, alte 20 vor fi aprobate în cursul săptămânii viitoare.

„Mulţumesc colegilor parlamentari pentru că s-au implicat în iniţierea acestor proiecte.  Au fost multe discuţii şi avize de luat, iar pentru zona de munte vreau să-i mulţumesc deputatului Dumitru Pardău pentru că nu a fost uşor să umbli după avize şi să vii cu informaţiile de la Bucureşti pentru ca proiectele să fie aprobate”, a precizat Flutur. Nu în ultimul rând, el a ţinut să precizeze că în ultimii ani s-a reuşit o dezvoltare echilibrată a judeţului, precizând că în fiecare localitate, indiferent de culoarea politică a primarilor, se derulează proiecte cu fonduri europene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava