MOPAN Suceava

În perioada 4-8 februarie pe baza informațiilor deținute la nivelul Gărzii Forestiere Suceava cu privire la transporturi fictive de materiale lemnoase pe drumurile  publice, s-a demarat o acțiune de verificare împreună cu lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Suceava –  Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol.

Astfel, au  fost  efectuate verificări specifice asupra activității unui operator economic cu sediul social pe raza comunei Sadova, punându-se accent pe existenţa stocurilor de material lemnos din depozitele societății aflate la cele două puncte de lucru declarate din comuna Sadova, în concordanţă cu documentele care atestă transportul respectivelor volume.

Cu această ocazie, s-au constatat unele aspecte de natură contravențională, după cum urmează:

La primul punct de lucru:

  • lipsă nejustificată în gestiune ce totalizează 15,30 mc lemn de lucru esență rășinoase, sens în care s-a procedat la sancționarea contravențională a operatorului economic cu amendă în valoare de 8000 lei și s-a dispus confiscarea valorică a respectivei cantităţi de materiale lemnoase, stabilindu-se pentru aceasta o valoare de 3060 lei.

La al doilea punct de lucru:

  • lipsă nejustificată în gestiune ce totalizează 56,31 mc cherestea esență rășinoase, sens în care s-a procedat la sancționarea contravențională a operatorului economic cu amendă în valoare de 10000 lei și s-a dispus confiscarea valorică a respectivei cantităţi de materiale lemnoase, stabilindu-se pentru aceasta o valoare de 48990 lei;
  • un plus în gestiune de lemn de lucru esență rășinoase (buștean gater) de 34,41 mc, procedându-se la sancționarea contravențională a operatorului economic cu amendă în valoare de 10000 lei și s-a dispus confiscarea valorică a respectivei cantităţi de materiale lemnoase, stabilindu-se pentru aceasta o valoare de 20095 lei.

În urma acțiunii de control, s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 28.000 lei și s-au confiscat materiale leomnoase cu o valoare de 72.145 lei.

Se vor continua verificările cu privire la proveniența și trasabilitatea materialului lemnos.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava