Concert pascal
MOPAN Suceava

Secretarul general adjunct al Organizației Județene Suceava a PMP, Florin Hrebenciuc, susține alegerea președinților de Consilii Județene în două tururi de scrutin. Florin Hrebenciuc a precizat că alegerea șefilor administrațiilor județene din două tururi este susținută și de conducerea centrală a PMP.

Hrebenciuc a subliniat că PMP a fost partidul care a promovat inițiativa legislativă pentru alegerea primarilor din două tururi, el considerând că același model trebuie să fie aplicat și pentru președinții de Consilii Județene, astfel încât aceștia să aibă o mai mare legitimitate și susținere din partea populației. „Consider că este absolut firesc și normal ca președinții de Consilii Județene să fie aleși tot prin vot direct de către cetățeni și tot în două tururi. Dacă primarii vor fi aleși din două tururi și președintele Consiliului Județean trebuie să fie votat direct de către cetățeni”, a arătat secretarul general adjunct al PMP Suceava.

Pe de altă parte, Florin Hrebenciuc a declarat că prin adoptarea în Parlament a proiectului de lege pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin va începe, în mod real, debaronizarea României.

Hrebenciuc a amintit că pentru susținerea acestui proiect al PMP pentru alegeri în două tururi pentru funcția de primar au semnat peste un milion de români. Secretarul general adjunct al PMP Suceava a spus că prin revenirea la acest sistem de vot nu vor mai exista cazuri de primari aleși cu mai puțin de 10% din numărul celor care au drept de vot într-o localitate, ceea ce determina ca aceștia să nu aibă autoritate, dar nici susținerea comunităților locale pentru a lua anumite măsuri sau pentru a implementa o serie de reforme în localitățile pe care le conduc. El consideră că alegerea primarilor din două tururi va crește și gradul de transparenţă în ceea ce priveşte alianţele politice, dar în același timp vor exista și mai puține blocaje între primari și consiliile locale. Nu în ultimul rând, Florin Hrebenciuc a declarat că inițiativa PSD și UDMR de a depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, după ce acesta și-a asumat răspunderea pe legea privind alegerea primarilor din două tururi, reprezintă un afront adus democrației din România. Hrebenciuc a precizat că parlamentarii PMP nu vor vota această moțiune de cenzură.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava