MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a anunțat astăzi ieri că 24 de primării sucevene vor primi fonduri pentru Planurile Urbanistice Generale. Gheorghe Flutur a precizat că a semnat deja contractul de finanțare pentru programul privind elaborarea și/sau actualizarea Planurilor Urbanistice generale ale localităților și a regulamentelor locale de urbanism. Flutur a spus că suma alocată este de 551.020 de lei, opt dintre cele 24 de primării primind fonduri pentru finalizarea PUG-urilor. El a afirmat că fondurile au fost alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale.

„În luna martie a acestui an am solicitat acestui minister alocarea de fonduri pentru trei programe destinate primăriilor. Astfel, pe lâng programul de elaborarea a PUG-urilor a, mai solicitat fonduri și pentru proiectul de realizarea a sistemului informațional specific domeniului imobiliar – edilitar și pentru proiectul pentru elaborarea hărților de risc natural pentru cutremure și alunecări de teren”, a spus Gheorghe Flutur.

Făcând referire la fondurile alocate deja pentru PUG-uri, șeful administrației județene a explicat că aceste planuri sunt extrem de importante pentru unitățile administrativ teritoriale, constituind baza legală pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare.

Flutur a mai adăugat că planul urbanistic general cuprinde prevederi pe termen mediu şi lung cu privire la evoluţia în perspectiva a unei localităţi, direcţiile de dezvoltare funcţională în teritoriu, traseele coridoarelor de circulaţie şi de echipare prevăzute în planurile de amenajare a teritoriului naţional, zonal şi judeţean, lista principalelor proiecte de dezvoltare şi restructurare, stabilirea şi delimitarea zonelor cu interdicţie temporară şi definitivă de construire sau la delimitarea zonelor în care se preconizează operaţiuni urbanistice de regenerare urbană.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava