Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto6 poze în acest set

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, i-a mulţumit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru aducerea Luminii Sfinte de la Mormântul Mântuitorului de la Ierusalim. Pentru al treilea an consecutiv, credincioşii ortodocşi din Suceava au parte în noapte de Înviere de Lumina Sântă adusă de la Ierusalim. Aceasta a sosit pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea sâmbătă seara, în jurul orei 20:20, cu un avion charter. Lumina Sfântă a fost adusă cu felinare speciale de către un preot al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Pe pista aeroportului se aflau peste 100 de preoţi din tot judeţul, în frunte cu arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor ÎPS Pimen, precum şi preoţi din judeţele Maramureş, Iaşi, dar şi din Ucraina.
După regula stabilită de Arhiepiscopie, după ce a ajuns pe aeroport, Lumina Sfântă a fost împărţită doar preoţilor, credincioşii urmând să ia lumină la Slujba de Înviere.
După ce a împărţit Lumina Harică preoţilor, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen i-a mulţumit lui Gheorghe Flutur pentru efortul făcut pentru a aduce în judeţul Suceava Lumina Sfântă de la Ierusalim, pentru al treilea an consecutiv. „Mulţumim domnului Flutur pentru că pe cheltuiala lui, cu osteneala lui şi la iniţiativa lui a adus Lumina Sfânta. Multă sănătate. Aducem şi anul viitor, cu condiţia să nu se împartă decât în Biserica. Aşa e rânduiala. Mulţumim şi sănătate”, a spus ÎPS Pimen.
Gheorghe Flutur şi ÎPS Pimen au discutat pe drumul până la maşini, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor apreciind că doar în România, şi în special în Bucovina, ospitalitatea este la ea acasă. „Românii îl au pe vino încoace. Au sufletul deschis către orice om. Ospitalitatea. Cuvântul acesta numai la noi se găseşte. Şi ca dovadă i-am primit pe toţi oamenii aici. Indiferent de etnie şi confesiune, și i-am învăţat. Asta înseamnă Bucovina. Nu că celelalte zone nu au ceva deosebit. Dar noi spunem că avem mai mult. Şi eu ca venetic am tot dreptul să spun asta. Am simţit acest lucru”, a mai spus ÎPS Pimen.

Flutur: „Mulţumesc Patriarhiei Române şi Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor”

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a mulţumit Patriarhiei Române şi Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor pentru că i-au dat posibilitatea să facă parte din delegaţia oficială a României care a mers la Mormântul Mântuitorului pentru a aduce Lumina Sfântă. De precizat că Lumina HArică s-a pogorât la Ierusalim, sâmbătă, la ora 14:14. Delegaţia Patriarhiei Române a fost de şase persoane, printre care un preot al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur. „Îi mulţumesc bunului Dumnezeu şi Bisericii Ortodoxe Române, ÎPS Pimen, Patriarhului Daniel pentru că mi-au dat posibilitatea, pentru al treilea an la rând, să fiu prezent la Sfântul Mormânt în această zi când vine Sfânta Lumina. Poate unii nu cred, dar îmbrac acelaşi costum de trei ani de zile, de fiecare dată când am mers la Mormântul Sfânt. La Ierusalim au fost peste 3 milioane de pelerini, printre care foarte mulţi români şi foarte mulţi suceveni”, a declarat Flutur. El a mai spus că delegaţia Patriarhiei Române a avut o întâlnire cu Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea.
„Vineri am vizitat 14 obiective din Ţara Sfântă, de la Bethleem, Ierihon, mănăstirile Sf. Dsava şi Sf. Gherasim, Biserica Sfântului Mormânt şi foarte multe obiective. Am intrat şi am avut o întâlnire cu Patriarhul Ierusalimului Teofilus al III-lea, căruia i-am dăruit un coş superb cu ouă pictate şi încondeiate. Ieri am vizitat 14 obiective din Ţara Sfântă, de la Betleem la Ierihon. Mănăstirea Sf. Dsava, Sf Gherasim. Am făcut drumul crucii, biserica sfântului Mormânt şi foarte multe obiective pe care îi îndemn pe oricine să le vadă. Erau foarte mulţi români şi foarte mulţi suceveni la Mormântul Sfânt.
Vreau să le mulţumesc sucevenilor şi românilor pentru posibilitatea de a fi alături de ei în această perioadă”, a declarat Flutur. Nu în ultimul rând, trebuie spus că în timpul deplasării de anul acesta la Ierusalim, preşedintele CJ Suceava a primit o insignă „Leul Ierusalimului”, oferită de Primăria Ierusalimului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava